Demokrate pokrenule inicijativu za skraćenje mandata Skupštine opštine Budva

Demokrate su poziv za potpisivanje inicijative uputile odbornicima koalicije “Budva na prvom mjestu - Milo Božović - DF”, Građanskom pokretu URA i odbornickom klubu “SNP - nezavisni odbornik Mladen Kažanegra”

21190 pregleda 90 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Budvanske Demokrate, njihovih četiri odbornika, potpisale su predlog i time pokrenule inicijativu za skraćenje mandata Skupštine opštine.

Odbornica Dragana Kažanegra Stanišić pozvala je odbornike da u naredna tri dana potpišu inicijativu. Kako je pojasnila, kada budu imali 17 potpisa odbornika, predaće skupštinskoj službi uz zahtjev za hitno sazivanje sjednice lokalnog parlamenta.

Demokrate su poziv uputile odbornicima koalicije “Budva na prvom mjestu - Milo Božović - DF”, Građanskom pokretu URA i odbornickom klubu “SNP - nezavisni odbornik Mladen Kažanegra”. Kako su pojasnili "Vijestima", poziv nije upućen koaliciji okupljenoj oko DPS-a i SDP-u, jer su ma minulom skupštinskom zasijedanju iz odborničkih klupa DF saopštili da oni neće da skraćuju mandat SO sa DPS-om i SDP-om.

“Danas sa ovog mjesta upućujemo predlog odluke inicijative o skraćenju mandata Skupštine opštine Budva svim odbornicima sa liste 'Budva na prvom mjestu - Milo Božović' uz zahtijev presjedniku SO Budva da im je dostavi elekronskim putem. Upućujemo je na ovaj načini iz razloga što na današnji dan ne znamo sa sigurnošću koji je odbornik čiji član i koje partije ili odborničkog kluba, ali zasigurno su svi bili na pomenutoj listi i lideri njihovih partija u okviru te koalicije su izrazili spremnost i odlučnost da u ime prevazilaženja političke krize se vrate mandati građanima, na šta mi kao odbornički klub pozivamo zadnjih osam mjeseci. Pozivamo odbornike da u narednih tri dana, 22, 23. i 24. februara od devet do 12 sati, u prostorijama Demokratske Crne Gore Budva potpišu predloženu inicijativu, koju su naša četiri odbornika već potpisala. Onda kada budemo imali najmanje 17 potpisa, koliko je minimalno potrebno da ovu odluku usvojimo u Skupštini, predaćemo inicijativu u skupštinsku proceduru i zatražiti hitnu sjednicu sa ovom tačkom dnevnog reda. Nakon niza saopštenja i javno iznijetih stavova nekadašnje većine, smatramo da bi potpisivanje ovog dokumenta bio najodgovorniji i najmoralniji čin iskazan prema građanima”, kazala je ona.

Bonus video: