Deset odbornika koalicije “Budva na prvom mjestu - Milo Božović": Ako Jovanović ne sazove kolegijum, neće biti sjednice

Na dnevnom redu sjednice je udaljenje Mila Božovića sa posla i usvajanje Strateškog plana, što je uslov da Vlada u ponedjeljak ne uvede prinudnu upravu

6033 pregleda 11 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada u kojoj se nalazi Opština Budva, Foto: Vuk Lajović

Deset odbornika koalicije “Budva na prvom mjestu - Milo Božović" upozorilo je predsjednika parlamenta Nikolu Jovanovića da ukoliko ne sazove kolegijum i pozove Nikolu Kralja, koga su izabrali za šefa odborničkog kluba, neće prisustvovati sjednici u 16 časova.

Na dnevnom redu sjednice je udaljenje Mila Božovića sa posla i usvajanje Strateškog plana, što je uslov da Vlada u ponedjeljak ne uvede prinudnu upravu.

“Koristimo priliku da vas obavijestimo da smo nas 10 odbornika sa liste 'Milo Božović - Budva na prvom mjestu' zajedno sa ostalim kolegama sa pobjedničke liste podržali izbor Jasne Dokić za potpredsjednicu Opštine Budva. Međutim, još jednom smo svjedočili tokom nastavka 10. sjednice da predsjednik SO Budva ne priznaje odluku većine unutar kluba 'Milo Božović - Budva na prvom mjestu' da novi predsjednik kluba odbornika bude odbornik Nikola Kralj. Na taj način je još jednom pokazao nepoštovanje prema većini odbornika kluba i uslovio nas da ukoliko u pauzi između nastavka prekinute i početka 12. sjednice SO Budva, ne sazove Kolegijum na kojem će učestvovati i naš predsjednik kluba ne prisustvujemo sjednici i damo legitimitet predsjedniku SO Budva koji nedvosmisleno pokazuje nepoštovanje prema prema odluci većine odbornika kluba 'Milo Božović - Budva na prvom mjestu'", piše u saopštenju koje potpisuju Bojana Pićan, Jelena Miković Radović, Sanja Vujović, Slađana Nedović, Milica Babić, Kristina Rafailović, Marija Franeta, Mitar Bečić, Filip Vijović i Nikola Kralj.

Bonus video: