Jovanović prihvatio predlog deset odbornika koalicije "Budva na prvom mjestu - Milo Božović": Zakazao kolegijum

Kako je Vijestima potvrđeno počeli su politički pregovori dvije zaraćene frakcije razjedinjene koalicije pritvorenog predsjednika Optine Budva Mila Božovića, čime se početak ključne sjednice SO odlaže za večeras

13357 pregleda 7 komentar(a)
Jovanović, Foto: Vuk Lajović
Jovanović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Nikola Jovanović zakazao je za 20 časova kolegijum, čime je prihvatio predlog deset odbornika koalicije "Budva na prvom mjestu - Milo Božović", koje predvodi Nikola Kralj.

Kako je Vijestima potvrđeno počeli su politički pregovori dvije zaraćene frakcije razjedinjene koalicije pritvorenog predsjednika Optine Budva Mila Božovića, čime se početak ključne sjednice SO odlaže za večeras.

Na dnevnom redu je izglasavanje Strateškog plana i udaljavanja Božovića sa posla.

Ukoliko ne bude održana sjednica, Vladi se otvaraju vrata da uvede prinudnu upravu.

Jovanović je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta poručio da neće dozvoliti uvođenje prinudne uprave, te da će se kao i u ljeto 2020. braniti.

Jasna Dokić je na današnjoj Sjednici SO izabrana je za potpredsjednicu Opštine Budva. Za njen izbor glasalo je svih 17 odbornika razjedinjenog Demokratskog fronta (DF), odbornik Socijalističke narodne partije (SNP), kao i nezavisni odbornik Mladen Kažanegra.

Jovanović je danas novinarima kazao da je za 20 časova zakazana sjednica kolegijuma u proširenom sastavu sa predstavnicima svih političkih subjekata koji imaju odbornike u SO Budva.

Video: Vuk Lajović

"Na toj sjednici ćemo dogovoriti dalje održavanje hitne 12. sjednice SO. Očekujem da se sjednica nastavi večeras nakon što se otklone neke tehnička pitanja. Rok za odlučivanje SO je nedjelja u ponoć do kada parlament mora da donese strateški plan i donese određenu odluku za status predsjednika Opštine. Ukoliko se to ne desi onda će Vlada ispoštovati ono što je rekla, raspuštanje parlamenta i zakazivanje datuma održavanja lokalnih izbora", kazao je Jovanović

Bonus video: