Radović: Odbornici Demokrata neće prisustvovati ni kolegijimu ni sjednici, pretpostavljamo da se krčmi plijen

"To je pokazatelj da ih ne interesuju ni grad ni građani već lični interesi, čija će sestra, brat, sin na koju poziciju, kako smo imali priliku da vidimo", kazao je Radović

8011 pregleda 13 komentar(a)
Radović, Foto: Vuk Lajović
Radović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore Budva Krsto Radović kazao je da njihova četiri odbornika neće večeras prisustvovati kolegijumu koji je za večeras u 20 časova zakazao predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Nikola Jovanovioć, ni doći na sjednicu SO Budva.

On je optužio vladajuću većinu da je u toku raspodjela političkog plijena i funkcija.

"Nalazimo se u praznoj sali Skupštine opštine u kojoj je u 16 časova trebalo da počne hitna sjednica. Zakazan je kolegijum za večeras, ono što mi iz Demokratske Crne Gore pretpostavljamo je da se sad opet sjeda za sto iz vladajuće većine i sada je upravo onaj trenutak kad se dogovara i dijeli, krčmi plijen u Opštini Budva kako bi se eventualno namirili određeni apetiti. To je pokazatelj da ih ne interesuju ni grad ni građani već lični interesi, čija će sestra, brat, sin na koju poziciju, kako smo imali priliku da vidimo. Mi smo imali volju da učestvujemo na sjednici, Strateški plan je apsolutno nezakonito na dnevom redu i mi nećemo prisustvovati ni kolegijumu ni sjednici", kazao je Radović novinarima.

Video: Vuk Lajović

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović zakazao je za 20 časova kolegijum, čime je prihvatio predlog deset odbornika koalicije "Budva na prvom mjestu - Milo Božović", koje predvodi Nikola Kralj.

Kako je Vijestima potvrđeno počeli su politički pregovori dvije zaraćene frakcije razjedinjene koalicije pritvorenog predsjednika Optine Budva Mila Božovića, čime se početak ključne sjednice SO odlaže za večeras.

Na dnevnom redu je izglasavanje Strateškog plana i udaljavanja Božovića sa posla.

Ukoliko ne bude održana sjednica, Vladi se otvaraju vrata da uvede prinudnu upravu.

Jovanović je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta poručio da neće dozvoliti uvođenje prinudne uprave, te da će se kao i u ljeto 2020. braniti.

Jasna Dokić je na današnjoj Sjednici SO izabrana je za potpredsjednicu Opštine Budva. Za njen izbor glasalo je svih 17 odbornika razjedinjenog Demokratskog fronta (DF), odbornik Socijalističke narodne partije (SNP), kao i nezavisni odbornik Mladen Kažanegra.

Jovanović je danas novinarima kazao da je za 20 časova zakazana sjednica kolegijuma u proširenom sastavu sa predstavnicima svih političkih subjekata koji imaju odbornike u SO Budva.

Bonus video: