Marković: Podsticaj ostvarenju cilja dala bi zvanična posjeta Ane Brnabić Crnoj Gori

"Prilika je da još jednom potvrdim spremnost da kroz intenzivan politički dijalog i valorizaciju značajnih potencijala za ekonomsku saradnju, naročito u oblasti privrede, turizma, infrastrukture i energetike, doprinesemo snaženju ukupnih međudržavnih veza, na obostrano zadovoljstvo", navodi se u čestitki
4 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.06.2017. 15:12h

Premijer Crne Gore Duško Marković čestitao je predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić stupanje na dužnost i poželio joj uspješno obavljanje te odgovorne funkcije.

"Prilika je da još jednom potvrdim spremnost da kroz intenzivan politički dijalog i valorizaciju značajnih potencijala za ekonomsku saradnju, naročito u oblasti privrede, turizma, infrastrukture i energetike, doprinesemo snaženju ukupnih međudržavnih veza, na obostrano zadovoljstvo", navodi se u čestitki.

Premijer je dodao da je siguran da bi ostvarenju tog cilja važan podsticaj dala i zvanična posjeta Brnabić Crnoj Gori već na početku mandata, kao što je prva međunarodna posjeta Markovića, nakon preuzimanja dužnosti premijera Crne Gore, bila posjeta Srbiji.

"Na temelju konstruktivnih i prijateljskih razgovora sa tadašnjim premijerom (Aleksandrom) Vučićem i njegovim saradnicima, uvjeren sam da ćemo nastaviti zajednički rad na snaženju sveukupnih veza između naših država", piše u čestitki.

Marković je naveo da vjeruje da će kroz nastavak saradnje i razmjenu iskustava na planu ispunjavanja obaveza iz evropske agende dati dalji zamajac političkoj stabilnosti i demokratskom napretku regiona.

Bonus video: