Počinju pregovori oko formiranja vlasti u Herceg Novom

Nosilac liste Demokrata u Herceg Novom, Stevan Katić je ranije kazao da za formiranje vlasti ta stranka ima tri krucijalna zahtjeva
8 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.05.2017. 09:21h

Večeras počinju pregovori Demokrata sa opozicionim partijama oko formiranja vlasti u Herceg Novom. Predstavnici Novske liste, SDP, DF i SNP potvrdili su Vijestima da su dobili poziv Demokrata i da će učestvovati na sastanku.

Na nedjeljnim izborima u Herceg Novom Demokrate su osvojile 9, DF 4, Novska lista 3, SNP 2 i koalicija SDP-URA VAZDA jedan odbornički mandat.

Nosilac liste Demokrata u Herceg Novom, Stevan Katić je ranije kazao da za formiranje vlasti ta stranka ima tri krucijalna zahtjeva.

"Poštovanje demokratskih principa – formiranje vlasti saglasno broju ostvarenih glasova. Poštovanje izbornog programa Demokrata, kao i izbornih programa naših koalicionih partnera i odabir poštenih, stručnih i principijelnih kadrova, odnosno onih ljudi koji će raditi jedino za građane i jedino u interesu grada“, kazao je Katić.

Simonida Kordić nosilac izborne liste DF je kazala da je rano govoriti o uslovima za formiranje koalicije, ali da će insistirati na poštovanju principa koje su saopštili u njihovom programu.

"Glavni principi za pregovore pored našeg programa i projekata, biće depolitizacija, racionalizacija – otpuštanje i nova sistematizacija radnih mjesta i zamrzavanje zapošljavanja do daljnjeg, osim na određenim sezonskim poslovima”, saopšteno je iz Novske liste.

“Jedini uslov ulaska SNP-a u vlast biće poštovanje izbornog programa naše stranke, koji je veoma važan i treba ga realizovati“, kazala je nosilac liste SNP na izborima u Herceg Novom, Danijela Đurović.

Ona je ustvrdila da u tom dijelu su "vrlo slični, kao i ostale kolege iz opozicije“.

Dobri poznavaoci političkih prilika u smatraju da će večerašnji razgovoro oko formiranja vlasti u Herceg Novom biti preliminarni na kojima bi trebalo da se utvrde osnovni principi funkcionbisanja koalicije, ali i buduće vlasti.

Bonus video: