Kordić: Od Herceg Novog ćemo napraviti bogat, srpski i svjetski grad

Mandić je kazao da je DPS prije dvije godine preuzeo vlast u gradu koji je 27 godina bio opozicioni bastion, "zbog izborne prevare i izdaje u opozicionim redovima"
229 pregleda 241 komentar(a)
DF, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
DF, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.04.2017. 21:11h

“Mi ćemo od Novog napraviti ono što je on oduvijek bio i što zapravo treba da bude: i gorštački i gospodski, i gospodski i bogat , i bogat i srpski, i srpski i svjetski, i svjetski a naš. Sedmog maja čestitajte sebi na sigurnom, pametnom i hrabrom izboru, a osmog se vidimo u slobodnom Novom”, poručila je na večerašnjem skupu Demokratskog fronta, Simonida Kordić nosilac Liste DF na izborima u Herceg Novom.

“Ne moram vama da objašnjavam šta to znači burazerska privatizacija i kakvi su to dilovi i talovi režima sa njihovim privatnim tajkunima preko naše imovine. Preko naše HTB Boke, Južnoj Jadran, Vojne bolnice, Brodgardilišta... Iza njihovih projekata samo su oni izlazili bogatiji a mi sve siromašniji”, kazala je Kordić.

“Svjesni smo našeg rezultata sa parlamentarnih izbora i odgovornosti koje treba da preuzme izborna lista DF u Herceg Novom i zato smo se potrudili da najbolji među nama u Herceg Novom preuzmu najvažnija i najodgovornija mjesta na toj listi", kazao je član predsjedništva DF i predsjednik NOVE Andrija Mandić.

On je kazao da je DPS prije dvije godine preuzeo vlast u gradu koji je 27 godina bio opozicioni bastion, "zbog izborne prevare i izdaje u opozicionim redovima". Demokrate je uporedio sa Pozitivnom koja je, kako je rekao, "tutnjala sa narandžastim kravatama i imala slogan da neće sa DPS-om, ali nikada nisu pristali na zajedničku opozicionu akciju".

“Uložili smo mnogo eneregije da se oni koji su protiv učlanjenja CG u NATO, ali i oni drugi koji su za učlanjenje, mogli da izmjere koja je većinska volja naroda. A sve ankete pokazuju da je većinska volja građana Crne Gore da naša država nikada ne postane članica NATO “, kazao je Mandić.

On je najavio veliki skup u Murinu za 26. april na kome će „donijeti odluku da zakon o ulasku Crne Gore u NATO koji usvoji sadašnja parlamentarna većina, neka druga parlamentarna većina poništiti .“

Nebojša Medojević, član predsjedništva DF i predsjednik PzP, je poručio da “DF nije ni antisrpski, ni anti crnogorski, već da brane tradicionalnu, čojsku i sojsku Crnu Goru i da vuku vertikalu od Petra Cetnjskog”.

Tvrdi i da je DF jedina snaga koja može da poništi odluku Vlade Crne Gore o priznanju Kosova, ukine sankcije Rusiji, poništi lopovske privatizacije, nacionlizuje imovinu i vrati je u državno vlasništvo.

“Ne dijelimo čokoladice ni prazna obećanja, već ukazujemo na sistem Mila Đukanovića koji razara Crnu Goru i poručujujemo Đukanoviću, Bebi Popoviću i Katniću da je pravda spora, ali da će zakucati i na njihova vrata”, kazao je Medojević.

Milan Knežević predsjednik Demokratske narodne partije je komentarišući izjavu premijera Duša Markovića da “Crna Gora nikada neće biti Ravna Gora”, kazao da je pola Markovićeve vlade sa Zidanog mosta, a druga polovina sa Golog otoka. Osvrnuo se i na izjavu Filipa Vujanovića da je o referenduma za ulazak Crne Gore u NATO promijenio stav.

“Vujanović nije uplašio održavanja referenduma zbog bezbjednosnih rizika, već se uplašio istine jer zna da je većina građana za referendum, kao što zna da je većina građana protiv učlanjenja u NATO””, kazao je Knežević.

Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije je izrazio očekivanje, da će DF kao budući stožer stožer vlasti, uspjeti da okupi opoziciju oko sebe, koja „ nas neće valjda izdati, kao što su nas izdali u Nikšiću, a tu prije svega mislima na one što nose crvene kravate“.

Na skupu su govorili Miloš Bojanić koordinator pokreta Otpor beznađu, Boris Seferović predsjednik OO NOVA Herceg Novi, Sanja Crnić i Miloš Bigović iz OO PzP Herceg Novi i Živko Krunić iz DNP Herceg Novi.

Bonus video: