Koprivica: Usmjerićemo se na jačanje programa koji pružaju pomoć bolesnim i starim licima

Socijaldemokrate će posebnu pažnju, kako kaže Koprivica, usmjeriti na jačanje programa koji pružaju pomoć i podršku bolesnim i starim licima, licima sa invaliditetom, beskućnicima, nezaposlenima, onima bez odgovarajućih kvalifikacija, zavisnicima, žrtvama nasilja, samohranim roditeljima i drugim socijalno ranjivim kategorijama
176 pregleda 6 komentar(a)
Radojka Rada Koprivica
Radojka Rada Koprivica
Ažurirano: 07.03.2017. 13:10h

Socijaldemokrate Nikšića će kao i dosad, i u budućoj lokalnoj vlasti imati snažnu ulogu u kreiranju socijalne karte našeg grada, naročito kada je u pitanju primjena Zakona iz oblasti socijalne i dječije zaštite, rekla je kandidatkinja za odbornicu u tom gradu Radojka Rada Koprivica.

"Nikšić je grad u kojem je otvoren prvi Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, koji je prvi namjenski napravljen servis tog tipa u Crnoj Gori, urađen po svim evropskim standardima. Takođe, prvi je i u smislu decentralizacije i deinstitucionalizacije, sa najvažnijim ciljem da djeca i mladi sa smetnjama u razvoju budu zbrinuti tokom dana, a pri tom ostanu u porodičnom okruženju. Prepoznat je kao primjer dobre prakse kod nas i u regionu i poslužio je kao model za otvaranje i funkcionisanje ostalih dnevnih centara u Crnoj Gori. ​Nikšić će ubrzo biti i prvi grad u kojem će početi sa radom Dnevni centar za osobe starije od 27 godina, te će i u ovom smislu poslužiti kao primjer ostalim gradovima. Na ovaj način će se unaprijediti kvalitet života jedne od najvulnerabilnijih grupa, a samim tim i njihovih porodica i šire društvene zajednice", navela je Koprivica.

Socijaldemokrate će posebnu pažnju, kako kaže Koprivica, usmjeriti na jačanje programa koji pružaju pomoć i podršku bolesnim i starim licima, licima sa invaliditetom, beskućnicima, nezaposlenima, onima bez odgovarajućih kvalifikacija, zavisnicima, žrtvama nasilja, samohranim roditeljima i drugim socijalno ranjivim kategorijama.

"Vjerujemo i da je važno izgraditi u partnerstvu lokalne uprave i države gerontološki centar, kako bi se obezbijedila neophodna pomoć starim licima na cijeloj teritoriji opštine Nikšić, naročito u zimskom periodu. ​Socijaldemokrate imaju stručne i kadrovske kapacitete za rješavanje brojnih izazova iz oblasti socijalne i dječije zaštite i na tome će i dalje vrlo posvećeno raditi", zaključila je Koprivica.

Bonus video: