Blažić: SDP vrši klasičnu prevaru biračkog tijela

To što SDP insistira da nestranačka ličnost bude izabrana za gradonačelnika Podgorice, on vidi kao veliki uslov DPS-u
92 pregleda 9 komentar(a)
Đorđije Blažić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Đorđije Blažić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 13.07.2014. 07:11h

Deklarisanjem kao dio opozicionog bloka i pregovorima sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) Socijaldemokratska partija (SDP) ne poštuje volju svojih birača, rekao je za Blic Crna Gora profesor Đorđije Blažić.

"SDP se ponaša malo kao pozicija, a malo kao opozicija, a deklarisanje te partije kao dijela opozicionog bloka na lokalnim izborima i pregovori s DPS-om ne znači ništa drugo nego klasičnu prevaru biračkog tijela", ocijenio je Blažić.

To što SDP insistira da nestranačka ličnost bude izabrana za gradonačelnika Podgorice, on vidi kao veliki uslov DPS-u.

"To znači da bi trebalo tražiti čovjeka koga teško mogu naći u njihovim redovima. Oni ne biraju ljude da rade u interesu građana, već one koji rade isključivo u interesu vlasti", rekao je Blažić.

Kao potvrdu toga naveo je da je kandidat DPS-a za gradonačelnika Podgorice Slavoljub Stijepović u izbornoj kampanji insistirao da je "građanin na prvom mjestu", kao da tako nije trebalo da bude i na ranijim izborima.

On tvrdi da je SDP sam kriv što mora da postavlja uslov o nestranačkoj ličnosti.

"Upravo je pod inicijativom SDP-a promijenjen izborni sistem, zbog jednog čovjeka kojemu SDP nije naklonjen. To samo može u Crnoj Gori i Zimbabveu. Zbog toga građani sada nemaju mogućnost da biraju odbornike i gradonačelnika, već glasaju samo za partije", rekao je Blažić i dodao da država mijenja zakone zbog pojedinaca, tajkunskih firmi i kako joj padne na pamet.

Bonus video: