Dačić: Ministarstvo osuđuje pokušaj paljenja zastave, otpravnik poslova Crne Gore pozvan na razgovor

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije ocjenjuju da sinoćnji incident ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju
24149 pregleda 37 komentar(a)
Srpski šef diplomatije, Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Srpski šef diplomatije, Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.01.2020. 13:07h

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje pokušaj paljenja crnogorske zastave i ističe da to ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju, navodi se u zvaničnom saopštenju ministarstva na čijem je čelu Ivica Dačić.

"Ne ulazeći u komentare različitih izjava iz Crne Gore u kojima se pokušava odgovornost za krizu u Crnoj Gori lažno prebaciti u Srbiju, a ne zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i SPC, Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje paljenje crnogorske zastave. Takav čin samo ide na ruku neprijateljima srpskog naroda i narušava ugled Srbije, kao ozbiljne države koja se zalaže da se dijalogom i u miru rešavaju problemi u regionu, a u ovom slučaju u Crnoj Gori", stoji u zvaničnom saopštenju na sajtu ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, kako saznaje Tanjug, pozvalo na razgovor otpravnika poslova Ambasade Crne Gore u Beogradu.

Dačić je, kako navodi Tanjug, potvrdio tu informaciju i prenio stav ministarstva u kojem se osuđuje pokušaj paljenja zastave. Objasnio da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, te da je stoga na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.

Bonus video: