DF: Katiću, spriječi rušenje vlasti u Herceg Novom i ukini odluku Konjevića

"U Herceg Novom očigledno postoje pojedinci koji rade sve kako bi razbili koalicionu vlast i tako omogućili DPS-u da preuzme ovaj grad"
3088 pregleda 9 komentar(a)
Stevan Katić, Foto: Zoran Đurić
Stevan Katić, Foto: Zoran Đurić

Demokratski front i predsjedništvo Nove srpske demokratije pozvali su predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića da spriječi rušenje vlasti u Herceg Novom i da stavi van snage odluku potpredsjednika Miloša Konjevića o ukidanju radnog mjesta rukovodioca Kancelarije za međunarodnu saradnju.

Rukovodioc Kancelarije za međunarodnu saradnju bila je potpredsjednica NSD Simonida Kordić.

"U Herceg Novom očigledno postoje pojedinci koji rade sve kako bi razbili koalicionu vlast i tako omogućili DPS-u da preuzme ovaj grad. Takođe, isti, u jeku afere Koverta, kada se otkrivaju koruptivne radnje i teške malverzacije predsjednika DPS-a, udarima na kolege iz opozicije pokušavaju da odvuku pažnju javnosti sa kriminala u DPS-u. Drugačije se ne može shvatiti ponašanje potpredsjednika opštine Konjevića, koji je iz sebi znanih razloga krenuo u obračun sa potpredsjednicom NSD Simonidom Kordić, odnosno, sa Demokratskim frontom", navodi se u saopštenju DF-a.

Ističu da je Kordić kao nosilac liste DF-a osvojila više glasova nego lista na kojoj je Konjević bio na izborima u Herceg Novom.

"To znači da su joj građani više vjerovali nego njemu, koji, evo, pokušava da ugrozi lokalnu vlast. Očigledno je da Konjević ne razumije koja su znanja i vještine neophodne za pokrivanje različitih radnih mjesta. Za obavljanje funkcije prvog diplomate grada, potrebno je obrazovanje, poznavanje stranih jezika, kultura i običaja, kao i prefinjenost u ophođenju s ljudima, kako bi Herceg Novi bio predstavljen u najboljem svjetlu, što za neke druge poslove nije potrebno. Takođe, treba znati, da se komunikacija sa inostranim prijateljima ovog lijepog grada, obavlja i van našeg radnog vremena, u zavisnosti od toga na kojoj se tački planete Zemlje nalaze. DF i NSD očekuju brz i jasan odgovor predsjednika Katića kako bi odagnao sumnje da je i on u ovome učestvovao", navodi se u saopštenju DF-a.

Bonus video: