Funkcioneri DPS i Bruna Lončarević obili prostorije SO Kotor

Gradonačelnik Vladimir Jokić (Demokratska Crna Gora) rekao je da će Državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeti prijavu protiv donosioca rješenja i izvršioca "ovog nasilja"
18745 pregleda 59 komentar(a)
Prostorije SO Kotor zapečaćene su 24. juna, Foto: Siniša Luković
Prostorije SO Kotor zapečaćene su 24. juna, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.06.2019. 20:57h

Prostorije Skupštine opštine (SO) Kotor, u palati Bizanti, obili su predstavnici komisije koja je danas formirana, nakon što je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Avramvić juče u hotelu izabran za v.d. predsjednika SO.

U komisiji su funkcioneri DPS i Bruna Lončarević, odbornica koju je SDP isključio iz partije zbog izazivanja krize vlasti u Kotoru.

Gradonačelnik Vladimir Jokić (Demokratska Crna Gora) rekao je da će ujutru Državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeti prijavu protiv donosioca rješenja i izvršioca "ovog nasilja".

"Grupa ljudi kojima nije prvi put da obijaju prostorije i skidaju pečate učinila je tu hajdučiju večeras. Sjutra ću protiv nih podnijeti prijavu. Ovo je do sada neviđena hajdučija i nasilje kojim kotorski DPS i Bruna Lončarević hoće na silu da preuzmu vlast,” rekao je Jokić "Vijestima".

On kaže da je posebno tragično što su u tome učestvovali direktori javnih ustanova - Neđeljko Moškov (direktor JU Resursni centar za sluh) i Srđan Dragomanović, direktor Doma starih, kome se sudi zbog poziva na linč Jokića.

"Skala radio" objavio je da je "višestranačka komisija SO Kotor, sastavljena od predstavnika skupštinske većine u kotorskom parlamentu danas nakon četiri dana,otključala vrata i otpečatila službeni ulaz u radne prostorije SO”

“Nakon što su se prethodno dopisom obratili Jokiću i Perovićevoj sa zahtjevom da skupštinskoj većini otključaju vrata i otpečate ulaz i poslije Jokićevog odgovora da on ne priznaje odluke odbornika, višestranačka komisija skupštinske većine je skinula pečat, promijenila bravu i ušla u svoje prostorije".

Prethodno su obavijestili državne organe o njihovoj namjeri da otvore vrata i uđu u skupstinsku salu.

Od kotorskog tužilaštva i policije nijesu dobili decidan odgovor po ovom pitanju, kazao je za "Skala radio Željko Avramović sekretar OO DPS Kotor, pa je, poslije 17 sati skupštinska komisija odlučila da sama otvori vrata, svog doma a nakon toga sačine i službeni zapisnik.

Perović je prethodno onemogućila održavanje nastavka sjednice na kojoj je Jokić smijenjen, jer je Upravni sud naložio da je ona bila nezakonita.

Jokić i Perović su 24. juna zapečatili prostorije SO Kotor.

Ipak, 17 odbornika DPS i njihovih partnera, uključujući Lončarević, juče je u hotelu "Vardar" smijenilo Perović.

Vlada je to aminovala na jučerašnjoj sjednici.

"Skala radio" je objavio fotografiju odbornika nakon što su “preuzeli” salu.

Bonus video: