Pozitivna: Nećemo sa DPS u Kolašinu, iznenađeni smo saopštenjem

Razgovarano je o mogućnosti formiranja lokalnih vlasti u opštinama Bar, Pljevlja, Bijelo Polje i Kolašin
0 komentar(a)
Policija Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Policija Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 25.06.2014. 20:32h

Pozitivna Crna Gora se protivi formiranju vlasti sa DPS-om u Kolašinu i tražiće objašnjenje od koalicionog partnera SDP-a povodom navoda da je ta partija pregovarala sa DPS-om.

"Vijestima" je iz Pozitivne nezvanično rečeno da su iznenađeni zajedničkim saopštenjem DPS i SDP, i da su se pregovori oko Kolašina, ukoliko ih je bilo, vodili bez njihovog znanja.

Demokratska partija i Socijaldemokratska partija potvrdile su saglasnost oko značajnog broja osnovnih načela koja bi činila osnovu mogućeg formiranja vlasti u 4 opštine, saopšteno je ranije.

"Danas su nastavljeni razgovori predstavnika Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije oko formiranja lokalne vlasti nakon održanih izbora 25. maja.

Potvrđena je saglasnost oko značajnog broja osnovnih načela koja bi činila osnovu mogućeg formiranja lokalnih vlasti.

Razgovarano je o mogućnosti formiranja lokalnih vlasti u opštinama Bar, Pljevlja, Bijelo Polje i Kolašin. Konstatovano je da u pojedinim od njih već postoji visok stepen saglasnosti o formiranju lokalne vlasti DPS I SDP.

Imajući u vidu specifičnosti koalicionih nastupa na izborima u Podgorici, predstoje konkretniji razgovori o mogućnosti formiranja lokalne vlasti u Glavnom gradu", navodi se u zajedničkom saopštenju tih partija.

Bonus video: