Radovanić: Roćenovska radnja u produženom trajanju postoji već 30 godina

"Čitajući transkripte svjedoci smo iskrenoj priči funkcionera vladajuće partije, onoj koja nije umetnuta u neku diolomatski formu, koja nije demagoška, patetična, niti ona koja se može čuti na njihovim pres konferencijama ili za nekom govornicom"
2214 pregleda 1 komentar(a)
Radovanić, Foto: GP URA
Radovanić, Foto: GP URA
Ažurirano: 11.07.2019. 10:14h

Da li su transkripti razgovara koji skoro svakodnevno cure u javnost uvod u raskol unutar vladajuće partije ili samo predmet boljeg pozicioniranja duvanskih klanova unutar tog sistema, manje je važno od suštine koju oni razotkrivaju, kazao je danas generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

"Čitajući transkripte svjedoci smo iskrenoj priči funkcionera vladajuće partije, onoj koja nije umetnuta u neku diolomatski formu, koja nije demagoška, patetična, niti ona koja se može čuti na njihovim pres konferencijama ili za nekom govornicom. To je ustvari njihov iskreni odnos prema državi, institucijama i građanima. To je ono što stvarno misle o Crnoj Gori, njihov iskreni doživaljaj vlasti. Ovo je možda i prvi put da je DPS zapravo rekao istinu i da je ono što je Roćen izjavio zapravo i sprovedeno u djelo. Najgore od svega je što roćenovska radnja, u produženom trajanju, postoji već 30 godina", tvrdi Radovanić.

"Da njihovom političkom bezobrazluku nema kraja svjedoči i činjenica da čak i psovanje sopstevne države ili ponižavanje nacionalnog javnog servisa i zaposlenih koji tamo rade, žele prikazati kao odbranu države i njenih interesa. Umjesto da se, narodski rečeno, “pokriju ušima”, logika i moral DPS-a su izgleda na nivou - “što više ponižavas državu, to će ona biti jača i bolja”. Još imaju obraza da nas u to pokušavaju ubjeđivati", kaže Radovanić.

On ističe da je u suštini nevažno da li su transkripti plod raskola unutar DPS-a za koji se već duže vrijeme naslućuje, ili plod ličnog animozitete dvojice visokih funkcionera koji se bave švercom cigareta, već je važno da u suštini oni otkrivaju karakter sistema koji je uspostavljan na bahatim, nemoralnim i nepoštenim osnovama.

"Jedinica mjere ljubavi prema Crnoj Gori srazmjerna je broju psovki na račun države izrečenih u jednom telefonskom razgovoru. A to što Milo Đukanović nije spreman da sankcioniše ili se makar javno distancira od izjava svog glavnog savjetnika, samo govori u prilog da Migo Stijepović, kao ni Milan Roćen nijesu izuzetak već pravilo. Nije mu smetalo kad je ovaj prvi trpao kovertu sa 100 hiljada eura u džep, pa mu ne smeta ni ovaj drugi što novinare naziva govedima, a pritom psuje Crnu Goru. Lako je zaključiti da su oni zapravo Đukanović, da pričaju iz njegove glave, a da je Đukanović zapravo zajednički imenitelj u kome se presijecaju karakterne osobine ovoga dvojca, onih koji čuvaju sistem koji svakim danom ekonomski i moralno unižava Crnu Goru" kaže Radovanić.

Poručuje da u URI iskreno vjeruju da Crna Gora mora i zaslužuje bolje.

"Da njena budućnost nisu krminalci, bahati funkcioneri i šverceri, već građani koji iskreno, svojim znanjem i radom žele da grade državu kao uspješnu evropsku priču. Od takve Crne Gore nikada nećemo odustati" zaključuje Radovanić.

Bonus video: