URA Bar: Vlast parafrazirala rušitelje Dubrovnika, da će posaditi nove, ljepše i starije čemprese

"I, kad smo već kod Hrvata: tamo je januar – siječanj. Nadamo se da je sječenje čempresa u Baru posljednja grana koju je posjekla ova loša, štetna, a kako sve češće vidimo i kriminalna vlast, na kojoj sjedi 30 godina i sedam dana"
1942 pregleda 2 komentar(a)
Barski odbor GP URA, Foto: GP URA
Barski odbor GP URA, Foto: GP URA

Čempresi u dvorištu gimnazije ranije su osuđeni na smrt i jutro je počelo izvršenjem kazne – sječenjem, kazali su iz Opštinskog odbora (OO) Građanskog pokreta URA Bar nakon današnje intervencije policije i sječenja stabala čempresa u Baru. Oni navode da je sila i ovoga puta bila jača od zakona i razuma i pocrtavaju da bi bilo najgore ako je to već prešlo u naviku onih koji to rade i onih koji to trpe.

"Nadamo se da nije i vjerujemo da nije. Ipak, na svojevrsnom referendumu, za samo nekoliko dana, oko četiri hiljade Barana potpisalo je da se čempresi ne sijeku. Skoro svi kojima je ponuđeno, a bez prethodnog pitanja koje su nacije, vjere ili političkog opredjeljenja. Čak i u Skupštini opštine Bar, od 37 odbornika, samo njih sedam (SD) je jasno reklo da se čempresi posijeku. Ostali iz barske vlasti (DPS, BBC, BS) su bili efikasno "uzdržani" – i time odobrili sječu", navode iz OO GP URA Bar. Dodaju da je lokalna vlast obećala, parafrazirajući rušitelja Dubrovnika, da će posaditi nove, ljepše i starije čemprese.

"I, kad smo već kod Hrvata: tamo je januar – siječanj. Nadamo se da je sječenje čempresa u Baru posljednja grana koju je posjekla ova loša, štetna, a kako sve češće vidimo i kriminalna vlast, na kojoj sjedi 30 godina i sedam dana", poručuju oni.

U zaključku kažu da je dozvola o građenju vrtića nezakonita, da će se to dokazati i da će neko zbog toga biti odgovoran.

Bonus video: