Vučinić: Sramna i skandalozna presuda, ovo je početak kraja Đukanovićeve mafije

2300 pregleda 5 komentar(a)
Vučinić, Foto: Boris Pejović
Vučinić, Foto: Boris Pejović

Današnji Dan pobjede nad fašizmom u Crnoj Gori je obilježila mafija u vidu sramne presude još sramnije sudije i vojnika mafije Suzane Mugoše, zanoseći se da će sa ovakvom skandaloznom presudom pobjediti sve slobodne ljude koji su spremni da pruže otpor i pobune se protiv nezapamćenje diktature nametnute od Mila Đukanovića i klike oko njega koji silom drže vlast u Crnoj Gori, saopštio je danas Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije.

Podgorički Viši sud osudio je Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao "Državni udar".

Sutkinja Suzana Mugoša je u iznošenju prvostepene presude kazala da su svi koji su obuhvaćeni optužnicom krivi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

"Mafija u Crnoj Gori koju predvodi Milo Đukanović treba da zna da ova presuda nije nikakva njihova pobjeda nego samo početak njihovog kraja, koja mora da izvede na ulice sve slobodne ljude koji neće da trpe ovakvo nasilje i iživljavanje mafije nad narodom i njihovim predstavnicima. Ovakva skandalozna presuda ne smije da zaživi jer to ne bi bila samo presuda Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću i drugim nedužnim ljudima zbog farse zvane državni udar nego bi to bila presuda crnogorskom narodu i državi. Ako nam je afera "Koverta" jasno pokazala kako i na koji način se kupuju izbori i prekraja izborna volja naroda, tako nam je ovo današnje izricanje sramne presude opozicionim političarima pokazalo kako se zloupotrebom zarobljenih institucija na silu vlada državom i narodom", istakao je Vučinić.

On je dodao da je zato sad potpuno sazreo trenutak da ulice u Podgorici ispred najvažnijih državnih institucija budu preplavljene sa slobodnim građanima.

"I da konačno srušimo režim i diktatora Mila Đukanovića i da ga zajedno sa njegovim slugama i poslušnicima zbacimo sa leđa naroda. Radnička partija uz najoštriju osudu ovakve sramne presude poziva sve opozicione političke partije, nevladine organizacije, sindikate, građanske aktiviste, profesore, studente i sve ostale slobodne građane da ostvarimo nikada potrebnije jedinstvo i da se zajednički suprostavimo ovakvom udaru na demokratiju i obračunu kriminalne valsti sa sopstvenim narodom. Svi na ulice! Nema povlačenja,nema predaje! Svi zajedno do pobjede nad mafijom!", rekao je Vučinić.

Bonus video: