Kablovska televizija Fox Balkan od sjutra u Crnoj Gori

Distribucija će zavisiti od operatora kablovske televizije i njihovih ugovora sa FIC-om
140 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2012. 09:10h

Gledaoci u Crnoj Gori i još osam zemalja regiona od sjutra će moći da prate program nove regionalne stanice – Televizije Fox Balkan, prenosi T-portal.

Televizija Foks, odnosno Fox International Channels (FIC) najavila je pokretanje kablovskog TV kanala Fox, vodećeg zabavnog brenda FIC-a i međunarodnog predvodnika u visokokvalitetnoj zabavi u jugoistočnoj Evropi. Osim Crne Gore, kanal će od sjutra biti dostupan i u u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, na Kosovu, u Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Novi Fox će se tako pridružiti uhodanom portfelju, koje FIC u jugoistočnoj Evropi distribuira od 2005. godine, kao što su zabavni kanali Fox Life, Fox Crime i Fox Movies, dokumentarni kanali National Geographic Channel i Nat Geo Wild, porodični kanal 24Kitchen, informativni kanal Sky News i dječji kanal Baby TV. U Evropi ovi brendovi stižu do 300 miliona pretplatnika kroz mrežu od 105 televizijskih signala distribuiranih preko 4.000 pridruženih platformi.

Balkanski Fox će emitovati hit serije kao što su „Živi mrtvaci“, „Američka horor priča“ i „Dodir“, i pružiti gledaocima priliku da postanu dio globalnih televizijskih zbivanja. Svjetske premijere nastaviće se idućih mjeseci novim sezonama spomenutih serija i drugim novim programima kao što su „Da Vinčijevi demoni“ koje je Dejvid Gojer osmislio za Cineflix, a koji će 2013. godine biti premijerno prikazani na Fox-ovim kanalima.

Ovim potezom u FIC-u smatraju da će unaprijediti svoj položaj u jugoistočnoj Evropi i bolje distribuirati sjajan televizijski program platformama, oglašivačima i pretplatnicima širom regiona. To će takođe osnažiti brand Fox, FIC-ov najdistribuiraniji globalni brend i povećati broj sinergija i promotivnih mogućnosti na raznim Fox-ovim kanalima širom kontinenta.

Distribucija će zavisiti od operatora kablovske televizije i njihovih ugovora sa FIC-om.

Bonus video: