Promocija zbirke kratkih priča Nataše Žurić u Podgorici

Recenzent Vanja Kovačević je zapisao da u pripovijestima Nataše Žurić čitalac može naći “obične teme i obične ljude, začudne trenutke i mirise koji će ga podsjetiti da život proći nije isto što i poljem preći”
392 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Promocija zbirke kratkih priča “Pupčanik” književnice Nataše Žurić iz Mojkovca biće održana večeras u 20 časova u knjižari “Obodsko slovo” u Capital Plazi u Podgorici.

Knjigu su nedavno objavili “Obodsko slovo” iz Podgorice i “Štampar Makarije” iz Beograda, a urednik je bio Radomir Uljarević.

O knjizi će govoriti dr Danijela Ristić Radojević, Vanja Kovačević, mr Mladen Blažević i Uljarević ispred izdavača, a moderator je Sanja Pejović.

“Kratka priča je zahtjevna forma, koja je za mene kao autora, sa jedne strane izazov, sa druge strane teren na koji mogu skoncentrisati mnoge teme, koje me zaokupljaju. Sama zbirka je završena prije četiri godine, samo je čekala trenutak svog ukoričenja. Ima ukupno 24 priče raznovrsne tematike, od onih koje govore o životu koji nas okružuje, do onih koje dodiruju marginu ljudskog uma”, rekla je autorka.

Recenzent Vanja Kovačević je zapisao da u pripovijestima Nataše Žurić čitalac može naći “obične teme i obične ljude, začudne trenutke i mirise koji će ga podsjetiti da život proći nije isto što i poljem preći”.

“Ovdje su događaji koji će ga vratiti u najljepše trenutke života, ovdje će naići na rigidnost običaja i njihovu pogubnost, na pokušaj da se otrgnemo svemu tome, da živimo sopstvene živote punim plućima da istinski spoznamo da se život ne mjeri brojem udisaja, već trenucima koji nam oduzmu dah. Ali najviše od svega, u njenim pričama naći ćemo beskrajna prostranstva, nove svjetove koji potvrđuju misao da nije najvažnije pitanje kako preživjeti, već kako ne umrijeti poslije svih umiranja”, naveo je Kovačević.

Bonus video: