Lukaku i Lautaro: Konteovi dijamanti i aduti za Skudeto

Interovi napadači do sada u sezoni postigli 30 golova. Iza Belgijanca najproduktivnija polusezona u karijeri
2151 pregleda 0 komentar(a)
Lautaro Martines i Romelu Lukaku, Foto: Inter.it
Lautaro Martines i Romelu Lukaku, Foto: Inter.it
Ažurirano: 07.01.2020. 19:10h

Trener Intera Antonio Konte je u Napulju upisao 100. pobjedu u Seriji A u 145 utakmica, a nakon trijumfa od 3:1 koji je milanski tim vratio na vrh tabele osjetio je potrebu da stane u odbranu toliko osporavanog Romelua Lukakua, najboljeg strijelca ekipe ove sezone.

Belgijanac je u prvih 18 kola u Seriji A postigao 14 golova, to mu je najbolji učinak u karijeri u ovom periodu sezone, a i najbolji koji je imao neki napadač Intera još od 2000. godine i Kristijana Vijerija.

Popularni Bobo je tada poslije 18 rundi bio na 13 pogodaka.

"Da pričam o Lukakuu? Pa zar nije on Interov promašaj? Da, da, on je promašaj. Nastavite da pričate o njemu, a on će iz meča u meč davati golove. Ponavljam, Romelu je promašaj", bio je ironičan Konte poslije Napolija kojem je Lukaku dao dva gola.

Bivši golgeter Mančester junajteda i Evertona, koji je u karijeri do sada bio strijelac čak 255 puta (računajući i reprezentaciju), a 10 od 14 golova u prvenstvu ove sezone dao je na gostovanjima.

"On je grubi dijamant koji se i dalje obrađuje. Naslušao sam se raznih priča o njemu, a znate koliko ga cijenim i da sam ga želio i u Juventusu, onda i Čelsiju. Sada sam srećan što konačno mogu da sarađujem s njim", istakao je Konte.

Još jedan dijamant se brusi na "Đuzepe Meaci" - Lautaro Martines. Četiri godine je mlađi od Lukakua (ima 22), ali je sada, kada je napokon izašao iz sjenke Maura Ikardija, pokazao da je Inter na pravi način potrošio dvadesetak miliona eura koje je platio Rasingu iz Aveljanede.

Lautaro je postigao devet golova u Seriji A, plus pet u Ligi šampiona, a Lukaku i on su u ta dva takmičenja zajedno bili strijelci ukupno 30 puta- Više od polovinu golova dali su na strani (16).

"Imaju ogroman potencijal i ogroman prostor da napreduju. U tandemu su odlični, s njima tražimo i dobijamo dubinu, jer su obojica sposobni da napadaju prostor", kazao je Konte.

Prva Interova utakmica u 2020. pamtiće se i po sukobu Kontea i legendarnog Fabija Kapela, koji je poslije duela sa Napolijem iz TV emisije uživo poručio da "nerazuri" igraju defanzivno, da se mnogo toga bazira na kontranapadima.

"Uvijek slušam te priče, ali srećom nas se rivali na terenu više plaše od ljudi koji komentarišu iz studija", poručio je Konte i nastavio:

"Ne slažem se s Kapelom. Igrali smo visoki presing, osvojili dosta lopti na polovini rivala i to nam je i omogućilo da budemo mnogo opasni. Fudbal je igra u kojoj morate i da se branite i da napadate, a mi napadamo po memoriji", dodao je trener Intera.

Inter je prvi zahvaljujući boljoj gol-razlici od Juventusa (plus šest), a blizu je i Lacio, koji je na šest bodova minusa uz utakmicu manje.

8115

dana prošlo je od posljednje Interove pobjede u Napulju u Seriji A. Dogodilo se to u oktobru 1997. kada je bilo 2:0 za „nerazure”. Pogodio je tada Fabio Galante, uz autogol Franćeska Turinija.

Bonus video: