Mirko Vučinić otkrio planove za budućnost, tim koji mu je u srcu i šta mu je vječna rana

"Spremam se za dobijanje trenerskih licenci i volio bih da se vratim tamo gdje sam bio. Posebno u Leće, to je tim kojeg nosim u srcu", kazao je 37-godišnji Vučinić
10751 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Vučinić u dresu Lećea 2006. godine, Foto: AP PHOTO/IVAN TORTORELLA
Mirko Vučinić u dresu Lećea 2006. godine, Foto: AP PHOTO/IVAN TORTORELLA

Italija ne zaboravlja Mirka Vučinića i njegove igre u Lećeu, Romi i Juventusu.

Prvi kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije kazao je u razgovoru za "Skaj" da želi da bude trener i da radi u timovima u kojima je i igrao.

"Spremam se za dobijanje trenerskih licenci i volio bih da se vratim tamo gdje sam bio. Posebno u Leće, to je tim kojeg nosim u srcu", kazao je 37-godišnji Vučinić.

U Leće je došao kao tinejdžer iz Sutjeske, a na jugu Italije eksplodirao pod vođstvom Zdenjeka Zemana u sezoni 2004/05 kada je postigao 19 golova u Seriji A.

U Romi je zatim potvrdio reputaciju jednog od najboljih napadača u Italiji, ali nije imao sreće da osvoji "skudeto".

"To mi je vječna rana. Dva puta smo bili blizu, možda nam je bila takva sudbina. Žao mi je što nismo osvojili titulu, jer ona u Romi vrijedi deset puta više. Žao mi je zbog navijača. Često razmišljam o tome, kako bi bilo da smo postali šampioni", rekao je Vučinić.

Posebno pamti 2010. godinu i poraz od Sampdorije u Rimu 2:1, kojim je prekinuta serija Rome od 24 meča bez poraza, a Inter stekao prednost u trci za naslov.

"Dva puta su šutirali na gol i dali dva gola. Nevjerovatno", rekao je Vučinić.

Sve je nadoknadio u Juventusu, sa kojim je tri puta bio prvak.

"To je bila ratna mašina, svi su nas se plašili. Takav mentalitet nam je ugradio Antonio Konte", kazao je.

U jednom momentu je bio na korak od Intera. Trebalo je da ode u Milano, a Kolumbijac Fredi Guarin u Torino.

"Falio je samo potpis. Na kraju, nije se dogodilo i drago mi je zbog toga sada. Ne znam kako bi mi bilo u Interu", rekao je Vučinić, koji je karijeru završio u Al Džaziri iz UAE.

Na pitanje ko su najboljii fudbaleri sa kojima je igrao, Vučinić je odgovorio:

"Toti i Del Pjero. Oni su poete, profesori, fenomeni... Oni su dodavali i primali loptu drugačije od drugih. Imao sam sreću da mi budu saigrači, pričaću mojoj djeci o njima", rekao je Vučinić.

Bonus video: