Ubistvo iz nehata: Dva ljekara optužena za smrt Davidea Astorija?

Davide Astori je preminuo 4. marta ove godine. On je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, na dan kada je Fiorentina trebalo da igra utakmicu sa Udinezeom
179 pregleda 0 komentar(a)
astori, Foto: Reuters
astori, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2018. 13:10h

Misteriozna smrt Davidea Astorija, kapitena Fiorentine, još je predmet istrage, a kako danas javlja list "La Nazione" iz Firence, tužilaštvo sprema optužnicu protiv dvojice ljekara za ubistvo iz nehata!

Priča o tragičnoj Astorijevoj sudbini dobija, dakle, dimenzije krimi-priče, jer su, navodno, jedan ljekar iz Firence, a drugi iz Kaljarija potpisali potvrde da on može da se neometano bavi profesioalnim sportom, iako je obdukcija pokazala "mala oštećenja na srcu, koja su mogla da ugroze život".

Tužilaštvo, takođe, posjeduje izvještaje sa Astorijevih testova iz jula 2016. i aprila 2017. godine, koji su obavili ljekari, a koji, takođe, registruju probleme u radu srčanog mišića.

"Iz toga se zaključuje da je Astori morao da bude savjetovan da prestane da se bavi fudbalom", navodi "La Nazione".

List ne navodi imena ljekara, ali najavljuje da će tužilaštvo uskoro izaći u javnost sa detaljima.

Davide Astori je preminuo 4. marta ove godine. On je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, na dan kada je Fiorentina trebalo da igra utakmicu sa Udinezeom.

Imao je 31 godinu.

Bonus video: