Zenit trojkama do pobjede nad Mitrovićevim Asvelom, Mirotić briljirao u Moskvi

Zenit je Asvelu Zvezdana Mitrovića ubacio 10 trojki iz 20 pokušaja, simultanka Mirotića u Moskvi
1141 pregleda 0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: BRANISLAV BOZIC
Zvezdan Mitrović, Foto: BRANISLAV BOZIC
Ažurirano: 06.12.2019. 20:44h

Zenit je opravdao ulogu favorita protiv gostujućeg Asvela u 12. kolu Evrolige. Izabranici crnogorskog trenera Zvezdana Mitrovića dugo su mučili neuporedivo kvalitetniji sastav domaćina, imali su i šest poena prednosti na poluvremnu, ali ne i odgovor za sjajan šut Zenita za tri poena.

Zenit je slavio 75:70, što je tek treća pobjeda kluba iz Sankt Peterburga, dok je Asvel doživio sedmi poraz, četvrti uzastopni.

Igrači Asvela jesu pokazali veliku želju, potvrđenu sa čak šest ofanzivnih skokova više, ali je Zenit ubacio 10 trojki iz 20 pokušaja, Asvel tek pet iz 21.

U domaćem timu najefikasniji je bio Aleks Renfro sa 16 poena, Ajon je dodao 14, dok kod gostiju nijedan igrač nije imao dvocifren učinak, ali su se svi upisali u strijelce.

A Barselona je igrom u Moskvi pokazala da je jedan od favorita ove sezone. Blaugrana je slavila 102:94. najefikacniji je na utakmici bio Nikola Mirotić sa 28 poena, uz devet skokova. Dilejni je postigao 17, a Ante Tomić 16.

U ekipi Himkija je 23 poena postigao Aleksej Šved, ali je pogodio samo dva puta iz osam pokušaja za dva poena. Evans je postigao 16, Buker i Karašov po 14.

Barsa je na devet pobjeda, koliko iam i Efes, uz utakmicu manje. Himki ima polovičan učinak ali i niz od četiri poraza. Previše za skupu ekipu Rimasa Kurtinaitisa.

Bonus video: