Film crnogorskog reditelja Aleksandra Vujovića nagrađen na International Symbolic Art Film Festivalu

Od svjetske premijere 21. oktobra 2020. godine i nagrade za najbolji film na Balkan Panorama film Festivalu u Izmiru u Turskoj, Vujovićev film je dobio ukupno devet međunarodnih priznanja i prikazan je na više od 20 festivala širom svijeta

1774 pregleda 27 reakcija 2 komentar(a)
Foto: ISAFF
Foto: ISAFF

Film "Duga" crnogorskog reditelja Aleksandra Vujovića nagrađen je u Rusiji u Sankt Peterburgu na "International Symbolic Art Film Festival". Film je dobio nagradu u kategoriji za najbolji nedijaloški film (Best No-Dialogue).

Od svjetske premijere 21. oktobra 2020. godine i nagrade za najbolji film na Balkan Panorama film Festivalu u Izmiru u Turskoj, Vujovićev film je dobio ukupno devet međunarodnih priznanja i prikazan je na više od 20 festivala širom svijeta. Uloge tumače: mladi Nikša Radojičić, Miloš Pejović, Ana Vučković i Đorđije Tatić.

Režiju, montažu i izvršnu produkciju filma potpisuje Aleksandar Vujović, docent na Fakultetu za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica. On je svoje ostvarenje realizovao u okviru međunarodnog projekta "CIRCE", sa finansijama iz evropskih fondova, a u produkciji Apulia Film Commission i u izvršnoj produkciji Boka F, uz podršku Filmskog centra Crne Gore.

Vujović
Vujovićfoto: Meliha Šuškavčević

"Film je nastao po motivima istinite priče iz knjige 'Dipingo dunque esisto!' italijanskog umjetnika Gaetana Grila. Scenario je po ideji i sinopsisu Vujovića napisala Jelena Lela Milošević", navodi se u saopštenju.

Direktor fotografije je Vladimir Vučinić, izvršni producenti su Vujović i Anja Sekulić, scenograf Stanislav Nikičević, originalnu muzičku kompoziciju radila je Slobodanka Bobana Dabović Đurić, dizajn zvuka, snimanje, obrada i mix potpisuje Aleksandar Brajovć, music editor je Mihailo Miha Radonjić, color grading i mastering Living Pictures - Beograd, kolorista Filip Orlandić, specijalni efekti - 2D animacije Andrea Carpentieri, supervizor postprodukcije Stefan Orlandić, šminka i frizura Milka Stojanović, a kostimografkinja je Jelena Roganović Đurić.

Bonus video: