Nagrađen film o Karate klubu Budućnost

"Put prazne šake" u režiji Miloša Todorovića učestvovaće na Svjetskom festivalu sportskih filmova u Milanu, Italiji

1725 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorski film “Put prazne šake” nagrađen je u takmičarskoj selekciji za najbolji srednjemetražni dokumentarni film na 11. Međunarodnom festivalu sportskog filma.

Osvajanjem ove nagrade filmu režisera Miloša Todorovića o Karate klubu Budućnost omogućeno je učešće na Svjetskom festivalu sportskih filmova u Milanu, Italiji.

“Ponosan sam na osvojeno priznanje, čast mi je što ću predstavljati Crnu Goru na svjetskom festivalu sportskog filma u Milanu. Vjerujemo da će nagrada i priznanje koje je film ostvario prepoznati mnoge institucije da pomognu da se ovaj projekat nastavi, kao i da ćemo i kvalitetno predstaviti Crnu Goru na svjetskom festivalu. Posebno želim da se zahvalim savjetu i organizacionom odboru festivala koji je prepoznao kavlitet filma i uvrstio ga u zvanični program, a posebno direktorici festivala Oliveri Nikitović, zamjeniku umjetničkog direktora Aleksandru Avramoviću, i naravno našoj 'Buducnosti'", istakao je Todorović.

U saopštenju Karate kluba "Budućnost" izraženo je zadovoljstvo i zahvalnost režiseru Todoroviću, koji je imao hrabrost i viziju da realizuje ovakav projekat.

"Očigledno je opravdao kvalitet samim tim što će predstavljati Crnu Goru na Svjetskom festivalu FICTS", navodi se u saopštenju.

Bonus video: