Posljednji pozdrav umjetniku: Održan ispraćaj za kremaciju Žarka Lauševića na Novom groblju u Beogradu

Lauševića je na večni počinak ispratio i hor uz čuvenu pjesmu „My Way“

11772 pregleda 7 komentar(a)
Laušević, Foto: Nova.rs
Laušević, Foto: Nova.rs

Ispraćaj i kremacija posmrtnih ostataka glumca Žarka Lauševića (1960-2023) održana je na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu članova porodice i brojnih prijatelja, saradnika i poštovalaca.

Na ulazu u kapelu Novog groblja okupio se veliki broj onih koji došli da odaju posljednji pozdrav Lauševiću, među kojima su bili glumci Vesna Trivalić, Miki Manojlović, Zoran Cvijanović i Milan Marić, prenosi N1

Među prisutnima su bili i glumci Branimir Brstina, Caci Mihailović, Andrija Milošević, Dragan Petrović Pele, Dragan Mićanović, Enis Bešlagić i brojni drugi.

Oproštaju od Lauševića prisustvovali su i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, pisac Siniša Kovačević, scenaristkinja Nataša Drakulić, reditelji Miroslav Lekić, Darko Bajić, Radoš Bajić i Srdan Golubović, pozorišni reditelj Gorčin Stojanović i brojni drugi.

Lauševića je na večni počinak ispratio i hor uz čuvenu pjesmu „My Way“.

Glumac Nebojša Dugalić je u oproštajnom slovu pomenuo da je Laušević bio predodređen da se sve drame dogode i prelome na njemu.

Dugalić je istakao da je Laušević bio „renesansan i svestran, glumeći, pišući i slikajući“, i da je bio „umjetnik u davanju puta drugome“.

„Svijećo naša, zauvijek ćemo paziti na trag tvoje buktinje i čuvajući tvoj vosak sjećati se onoga što si nam osvijetlio“, poručio je između ostalog Dugalić.

Bonus video: