Gradskoj biblioteci Tivat uručena veća donacija knjiga

Don Dejan Turza poklonio vrijedne knjige raznovrsne tematike

3284 pregleda 2 komentar(a)
Knjige Petra Skoka, Foto: Gradska biblioteka Tivat
Knjige Petra Skoka, Foto: Gradska biblioteka Tivat

Bivši donjolastovski župnik, sada na službi u Sutomoru i Šušanju, don Dejan Turza uručio je veću donaciju knjiga razne tematike Javnoj ustanovi Gradska biblioteka Tivat.

Don Turza je inače, diplomirani inženjer elektrotrehnike i doktor teologije, član je MENSA Crne Gore i jedan od najvećih intelektualaca među aktuelnim klerom Kotorske biskupije. Strastveni je šahista i veliki ljubitelj pisane riječi, a nedavno je donacijom velikog broja knjiga o šahu, podržao i rad Knjižnice “Ljudevit Gaj” Hrvatskog nacionalnog vijeća u Donjoj Lastvi, odnosno šahovskog kluba “Mimoza” iz Tivta.

“Gradska biblioteka Tivat ima veliko zadovoljstvo što može da obavijesti naše članove i pratioce našeg rada da smo, zahvaljujući donaciji dr sc. don Dejana Turze, sveštenika na službi u Sutomoru, a prije toga u Donjoj Lastvi, nabavili, između ostalih izuzetno vrijednih knjigâ, među kojima je i kapitalno dvotomno djelo iz oblasti lingvistike koje je svojom tematikom dijelom vezano i za autohtoni bokeljski govor - ‘Slavenstvo i romanstvo na jadranskim otocima I, II’ velikog hrvatskog i jugoslavenskog lingviste Petra Skoka”, saopštio je glavni urednik izdanja Biblioteci mr Miomir Abović.

Petar Skok se u toj knjizi bavi porijeklom i smislom toponimâ na jadranskim otocima.

"Don Dejanu Turzi najsrdačnije zahvaljujemo na donaciji odličnih knjigâ od kojih ćemo jedan broj vremenom predstaviti u našoj redovnoj rubrici ponedjeljkom ‘Knjiga Sedmice", poručio je Abović.

Pored ostalih izuzetno vrijednih knjiga, Gradskoj biblioteci uručeno je i kapitalno dvotomno djelo iz oblasti lingvistike koje je svojom tematikom dijelom vezano i za autohtoni bokeljski govor - ‘Slavenstvo i romanstvo na jadranskim otocima I, II’ velikog hrvatskog i jugoslavenskog lingviste Petra Skoka", saopštio je Abović

Bonus video: