Selektor Urugvaja: Idemo u osminu finala

Urugvaj u posljednjem kolu mora da pobijedi Ganu kako bi se plasirao u osminu finala

1276 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja Dijego Alonso izjavio je nakon poraza od Portugala da je njegova namjera bila da "izvrši ofanzivan pritisak" na protivnika.

Urugvaj je sinoć poražen od Portugala sa 2:0, u meču drugog kola Grupe H na Svjetskom prvenstvu.

"Naša namjera, kada pogledate početak meča, bila je da izvršimo ofanzivan pritisak. Ali i protivnik se pita, igra svoju igru i ima svoju taktiku. Nekada stvari funkcionišu, nekada ne", izjavio je Alonso.

Portugal je prvi u grupi sa šest bodova i kolo prije kraja je obezbijedio plasman u osminu finala. Gana je na drugom mjestu sa tri boda, a Urugvaj i Južna Koreja su osvojili po jedan poen.

"Nismo dobro igrali, ali smo imali šanse i pokušavali smo da postignemo gol. Protiv Gane idemo na pobjedu, nema sumnje. Imam veliko povjerenje u svoje igrače, sljedeći meč će biti težak, ali pobijedićemo i kvalifikovaćemo se. Protiv Gane nas pobjeda vodi u osminu finala", dodao je on.

Urugvaj će u posljednjem kolu u petak igrati protiv Gane.

"I oni žele prolaz dalje kao i mi. To je ključna utakmica, i nema sličnosti sa mečom prije 12 godina", zaključio je Alonso.

Urugvaj i Gana su se sastali na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u četvrtfinalu, kada je Urugvaj poslije penala bio bolji i izborio plasman u polufinale.

Bonus video: