"Sokoli" arhivirali Letoniju: Na pobjedu protiv Gibraltara

Fudbalska reprezentacija Crne Gore doputovala iz Letonije. Slijedi trening oporavka, potom priprema za utakmicu sa Gibraltarom

16332 pregleda 93 reakcija 13 komentar(a)
Šćekić na sinoćnjem meču, Foto: Savo Prelević
Šćekić na sinoćnjem meču, Foto: Savo Prelević

Utakmica protiv Letonije je arhivirana, a pred fudbalskom reprezentacijom Crne Gore je novi izazov - meč protiv Gibraltara (subota u 15 časova) u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Sokoli" su sinoć na katastrofalnom terenu u Rigi slavili 2:1 i upisali prva tri boda u kvalifikacijama za Katar.

"Veoma teška utakmica. Ali, najvažnije je bilo da pobijedimo i da dobro počnemo kvalifikacije. Primili smo gol kakav nije trebalo da primimo, ali brzo smo se vratili i napadali do kraja. Vjerovali smo da ćemo da trijumfujemo. Teren je bio tvrd i jako loš. Nije moglo da se igra uopšte", kazao je po dolasku u Podgoricu Aleksandar Šćekić.

"Sokoli" će danas imati trening oporavka, a potom slijedi analiza Gibraltara.

"Svi smo jedva čekali da počnu kvalifikacije, da damo sve od sebe. Sanjamo da odemo na Svjetsko prvenstvo. Danas imamo trening oporavka, a potom analize i priprema za utakmicu sa Gibraltarom. Idemo na pobjedu", jasan je Šćekić.

Tim Miodraga Radulovića će u šest dana odigrati tri utakmice.

"Teško je. Utakmica protiv Letonije je bila sa puno duela, borbe i mnogo se snage iscrpi iz ovakvog meča. Imam snage da igram, kad dođem ovdje spreman sam za sve utakmice", poručio je Šćekić.

Najveće iznenađenje u grupi G priredila je Turska, koja je sinoć na domaćem terenu savladala Holandiju 4:2.

"Svi su malo iznenađeni Turskom, ali to su ozbiljni igrači. Nijesam iznenađen njihovom pobjedom", kazao je Šćekić.

Reprezentativac je standardan i igra dobro u Partizanu.

"Zadovoljan sam formom. Radim svakog dana da budem što bolji, da ispravljam greške iz utakmice u utakmicu", dodao je Šćekić.

Mijatović: Ne razmišljamo o Norvežanima, prvo da završimo meč protiv Gibraltara

Golman, Milan Mijatović sinoć je na Baltiku upisao 12. meč u dresu reprezentacije.

"Letonci su bili dosta grubi. U prvom poluvremenu se nijesmo najbolje snašli. Primili smo gol, ali uspjeli da se vratimo. U drugom poluvremenu smo ih nadigrali u svim segmentima, bili smireni, iskoristili šansu i osvojili tri važna boda. Dobro smo prihvatili ideje selektora", kazao je Mijatović.

Letonija - Crna Gora, Milan Mijatović, Igor Vujačić
foto: Savo Prelević

Slijedi analiza narednog protivnika.

"Nijesmo do sada imali priliku da igramo protiv Gibraltara. Pokušaćemo da se oporavimo, da ih analiziramo i da uz igru - kakvu smo pružili sinoć u drugom poluvremenu - riješimo meč u našu korist", kazao je Mijatović.

U utorak je meč protiv Norveške, ali o Halandu i saigračima "sokoli" još ne razmišljaju.

"Ne razmišljamo još o Norvežanima. Prvo moramo da riješimo meč sa Gibraltarom. Danas svi igraju fudbal, pogotovo na reprezentativnom nivou", zaključio je Mijatović.

Bonus video: