Real nudio 300 miliona za Nejmara, Al Kelaifi rekao da ga ne da ni za milijardu

„Nejmarova plata je rasla od 11 do 28 miliona godišnje u Barsi, a onda je došao PSŽ i platio 222 miliona za obeštećenje, a njemu dao 36 miliona po sezoni. Bilo je nemoguće odbiti takvu ponudu”, rekao je Vagner Ribeiro

7368 pregleda 5 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Nekadašnji agent Nejmara, Vagner Ribeiro, dao je zanimljiv intervju za „L'Ekip”.

Ribeiro je otkrio da je Florentino Peres 2019. htio da plati 300 miliona eura Pari Sen Žermenu da dovede brazilskog superstara, ali da je to Naser al Kelaifi kategorički odbio.

„Rekao je da ga ne bi pustio ni za milijardu eura”, otkrio je Ribeiro.

Jedan od najuticajnijih agenata u Južnoj Americi je otkrio da je Real godinama jurio njegovog bivšeg klijenta, ali da je on želio u Barselonu.

„Prvi put sam Nejmara vidio na futsalu, bio je 12-godišnjak. I tad je Real bio zainteresovan za njega, ali mu je predsjednik Santosa Marselo Tešeira dao 10.000 eura mjesečno”.

U igri za tadašnjeg tinejdžera se ubrzo uključio i Čelsi, a 2012. se intenzivirao „rat” Reala i Barselone. Otišao je godinu kasnije, zbog poziva koji je dobio od Pelea.

„Real je insistirao da ga dovede, ali Nejmar nije htio u Madrid. Htio je u Barselonu, zvali su ga Mesi, Pike... ALi, Sandro Roselj nije želio da ja učestvujem u pregovorima. Nije mi platio ni cent za njegov prelazak, a sklonjen sam i sa proslave, jer sam bio bliži Florentinu Peresu”, naglasio je Ribeiro.

Otkrio je i kako je njegov klijent otišao u PSŽ.

„Nejmarova plata je rasla od 11 do 28 miliona godišnje u Barsi, a onda je došao PSŽ i platio 222 miliona za obeštećenje, a njemu dao 36 miliona po sezoni. Bilo je nemoguće odbiti takvu ponudu”.

Vagner Ribeiro je na kraju poručio da će njegov nekadašnji klijent sigurno ostati u Gradu svjetlosti.

„PSŽ će ove sezone sigurno osvojiti Ligu šampiona, a Nejmar će uzeti Zlatnu loptu. Siguran sam i da ostaje, jer niko drugi ne može da sebi priušti luksuz da ima Nejmara. Real Madrid ima finansijske probleme, Barsa još veće. U Italiji nijedan klub ne može da se takmiči, kao ni Mančester junajted i Siti. Ne vjerujem da će igdje”.

Bonus video: