Prečka Jovovića, greške odbrane, gol Marušića: Bod kao nagrada za reakciju

Crnogorski fudbaleri u Podgorici remizirali sa Bosnom i Hercegovinom (1:1) u trećem kolu grupe 3

17853 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Imali su crnogorski fudbaleri krizu u prvih dvadesetak minuta 2. poluvremena, ta kriza ih je koštala primljenog gola protiv Bosne i Hercegovine, ali snaga volje - pred više od šest i po hiljada gledalaca pod Goricom - i energija, koja je opet bila na maksimumu, donijeli su "sokolima" remi u trećem kolu grupe 3 B Lige nacija - 1:1.

Bod koji je sačuvao ravnotežu u grupi (BiH je lider sa pet bodova, Rumunija je posljednja sa tri), bod koji može da bude veoma bitan u septembru kada na red dođu utakmice odluke...

"Bili smo dicsplinovani, odgovorni, borbeni u veoma jakom ritmu. Nismo se, istina, snašli u početku protiv najjačeg tima BiH. Kasnije je bilo bolje, moram da čestitam momcima koji su uz veliku podršku publike zaslužili remi", rekao je selektor Miodrag Radulović.

Crna Gora - BiH
foto: Sofascore

Imala je Crna Gora odličnih perioda protiv "zmajeva".

Najbolji je viđen u posljednjih desetak minuta prvog dijela, kada je na sve načine pokušavala da dođe do gola.

Bila je na korak u nekoliko navrata iz prekida, a najbliža u 41. minutu kada je Vladimir Jovović na lijevoj strani napravio fantastičan dribling pored dvojice igrača protivnika i plasirao loptu u dalji ugao - svi na stadionu su je vidjeli u mreži, ali je golmana Ibrahima Šehića sačuvala prečka.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: Boris Pejović

A nastavak - sasvim druga priča. BiH je mnogo bolje otvorila drugo poluvrijeme, zauzela teren, prijetila Milanu Mijatoviću preko Amira Hadžiahmetovića, Rada Krunića i Luke Menala, a iz četvrtog opasnog napada i - povela.

Menalo je pogodio u 62. minutu iz akcije koju su naši fudbaleri morali da bolje riješe, jer su u samo sekundi velike greške napravili prvo Andrija Vukčević, a onda i Žarko Tomašević, koji mu je čuvao leđa.

Menalo je sve to ispratio i bez problema matirao Mijatovića - bilo je 1:0, u tom momentu i potpuno zasluženih... Desetak minuta nakon primljenog gola je trebalo timu Miodraga Radulovića da se sabere, da poveže redove i pokazao je da može da izađe iz problema - u 77. je stigao do izjednačenja. I to na krilima Nikole Krstovića, koji je nakon 0:1 ušao umjesto Jovovića.

Napadač slovačke Dunajske Strede je uradio sve što bi napadač i trebalo da uradi - zagradio je loptu na 40 metara od gola Crne Gore, okrenuo se, lansirao ka golu Adama Marušića koji je uz pomoć štopera gostiju Anela Ahmedhodžića zatresao mrežu.

Tražili su gosti i faul Krstovića u začetku akcije, ali je sudija Danijele Orsato autoritativno samo odmahnuo rukom...

Možda je u tom momentu izgledalo da oba tima imaju rezultat koji ih zadovoljava (Edin Džeko je igrao do 79. minuta), ali je Crna Gora bila ta koja je željela trijumf.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: Boris Pejović

I mogla je do totalnog preokreta, imala je i ozbiljnu šansu - opet preko Marušića, koji je slabijom lijevom nogom šutirao, a Šehić je vrhovima prstiju odbranio...

"Žao mi je što Jovovićev šut nije završio u mreži. Nakon toga kao da je ušao strah, ali smo reagovali. Svi igrači doprinijeli da dođemo do dobrog rezultata protiv najjačeg sastava BiH", istakao je Radulović.

Crna Gora u utorak gostuje Rumuniji, koja je bila bolja od Finske za prve bodove (1:0).

CRNA GORA - BIH 1:1 (0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 6.555. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strijelci: Marušić u 77. za Crnu Goru, Menalo u 62. minutu za Bosnu i Hercegovinu. Žuti kartoni: Marušić (Crna Gora), Pjanić, Kolašinac, Ćivić (BiH).

Crna Gora: Mijatović - Vešović (91. M. Vukčević), Vujačić, Tomašević, A. Vukčević (91. Radunović) - Marušić, Raičković (67. Božović), Janković (79. Šćekić) Jovović (67. Krstović) - Hakšabanović, Mugoša.

Bosna i Hercegovina: Šehić - Sušić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Kolašinac (68. Ćivić) - Pjanić (61. Prevljak), Hotić (46. Menalo), Hadžiahmetović, Gojak - Džeko (79. Džeko), Krunić.

Bonus video: