Blijeda Sutjeska nije stvorila ni šansu protiv Klaksvika, mršavih 0:0 pred revanš na sjeveru Evrope

Revanš je naredne nedjelje, a pobjednik će igrati protiv kosovskog Balkanija, koji je u prvom meču kao gost savladao La Fjoritu iz San Marina 4:0

23387 pregleda 61 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 20.07.2022. 23:17h
Završeno
22:43h

Izgleda da niko kao klubovi sa Farskih Ostrva ne pokaže kvalitet crnogorskog klupskog fudbala.

Prije četiri godine B36 je eliminisao OFK Titograd, prošle godine HB Torshavn se poigravao protiv Budućnosti, a večeras je i Sutjeska bila nemoćna u duelu sa timom iz zemlje koja ima oko 50 hiljada stanovnika.

Nije, doduše, izgubila, ali nije bila ni blizu pobjede u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija - 0:0 sa Klaksvikom u lošem meču na DG areni, u kome su gosti, ipak, ostavili bolji utisak i sa mnogo većim optimizmom, pa i šansama, čekaju revanš.

Sutjeska za 90 minuta nije stvorila nijednu pravu šansu, nijednog trenutka nije napravila pritisak, nije izvela nijednu opasniju ili makar bržu akciju, ni u jednom elementu, ni pojedinačnim talentom, ni timski nije pokazala da je bolja od rivala sa sjevera Evrope.

Nije ni Klaksvik ostavio utisak, mada je možda teško i prihvatiti realnost da je farski fudbal ozbiljniji od crnogorskog.

Gosti su imali jednu veliku šansu, koju je zaustavio Giljen, prečku Andreasena udarcem sa 25 metara u posljednjim trenucima meča, te nekoliko dobrih situacija u opasnoj zoni pred golom Sutjeske, a da pritom nije "patio" u defanzivnim zadacima, što i nije bilo teško, s obzirom na izrazito spori ritam utakmice.

stat
foto: Sofascore

Revanš je naredne nedjelje, a pobjednik će igrati  protiv kosovskog Balkanija, koji je u prvom meču kao gost savladao La Fjoritu iz San Marina 4:0.   

Izmjena: 23:17h
22:36h

Pet izmjena u jednom intervalu - tri za Klaksvik, dvije za Sutjesku. Pajović umjesto Nenova, Vlahović umjesto Grivića.

22:28h

Treća izmjena u Sutjesci - Vuković umjesto nevidljivog Alharaiša.

22:22h

Još jednom opasni gosti, ponovo Klekstad. Probao je iz teške pozicije napadač Klaksvika, nije bilo daleko.

Izmjena: 22:24h
22:20h

Nakon nešto dinamičnijeg početka drugog poluvremena, ponovo fudbalska letargija na DG areni, koju je prekinuo Kronberg čiji je šut iz voleja završio pored gola.

22:05h

Velika šansa za Klaksvik - sjajan centaršut Mikelsena sa desne strane, Kletskard je imao otvorenu situaciju, ali je loše zahvatio loptu glavom.

22:04h

Promjena u Sutjesci, ušao je Holanđanin Konrad umjesto Strikovića.

21:46h

Loš fudbal na DG areni - nema golova u duelu Sutjeske i Klaksvika.

Utakmica bez tempa, bez pravih akcija, bez agresivnosti i sa dvije šanse koje su stigle u finišu poluvremena.

Bolja je bila gostiju, i to iz prekida, a Vladan Giljen je efektno sačuvao gol nakon udarca glavom Andreasena.

Striković je na drugoj strani loše zahvatio loptu sa peterca, a Nenov sa 20-ak metara šutirao u golmana.

21:44h

45+1. minut - Giljen je sačuvao Sutjesku. Sjajna odbrana golmana domaćih, nakon udarca glavom Andreasena poslije centaršuta iz prekida.

21:42h

44. minut - konačno šansa. Alharaiš je ubacio sa lijeve strane, Striković je bio na petercu, ali je loše "otvorio" nogu i samo proslijedio loptu na drugu stranu, umjesto da je pošalje ka golu.

21:34h

Prvi šut ka golu Klaksvika - nakon kornera i gužve, Drinčić je odložio loptu Nenovu na 20-ak metara. Bugarin je tukao snažno, ali centralno...

21:27h

Prva opasnija situacija i to pred golom Sutjeske. Opasan napad Klaksvika, Kletskard je loše zahvatio loptu u dobroj poziciji.

21:17h

Loš fudbal u prvih 20 minuta, mlak tempo, bez uzbuđenja...

21:07h

Ništa se ne dešava u prvih deset minuta, sa loptom su više fudbaleri Klaksvika.

20:59h

Počeo je meč.

19:29h

Fudbaleri Sutjeske u 21 sat dočekuju Klaksvik sa Farskih Ostrva u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, na tzv. šampionskom putu.

Poznati su sastavi timova.

Sutjeska: Giljen - Stijepović, Rudović, Drinčić, Grivić - Matanović, Krstović, Eraković - Alharaiš, Nenov, Striković.

Klaksvik: Rosenern - Jensen, Brink, Vatnsdal, Pavlović, Da Silva - Kronberg, Andreasen, Mikelsen - Kletskard, Bjartalid.

Sutjeska je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona izgubila oba puta od Ludogoreca (2:0, 1:0), a Klaksvik bio blizu senzacije protiv Bodo Glimta - prvi meč je izgubio 3:0, u drugom slavio 3:1.

Crnogorski klubovi nijednom nisu pobijedili predstavnike Farskih Ostrva - OFK Titograd je u dvomeču Lige Evrope 2018. eliminisan od B36 Torshavna (0:0, 1:2), a Budućnost je prošlog ljeta doživjela debakl u Ligi konferencija od HB Torshavna (0:4, 0:2). 

Bonus video: