Gigant dotakao dno - ili može još gore?

Poniženje Mančester junajteda na gostovanju Brentfordu - 4:0. "Crveni đavoli" na dnu tabele, sa nula bodova i gol-razlikom 1:6. Ten Hag prvi trener u posljednjih 100 godina koji počeo avanturu sa dva poraza.

15886 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prva postava Brentforda koštala je oko 50 miliona eura, Mančester junajteda devet puta više - 450 miliona.

Fudbal, međutim, nije igra novca, barem ne uvijek, pa je devet puta jeftinija ekipa vodila 4:0 na poluvremenu.

Tako se i završilo - gigant sa Old traforda doživio je jedan od najtežih udaraca posljednjih decenija, neki navijači tvrde čak i u istoriji.

Bio je Junajted i drugoligaš, posljednji put 1975. godine, čak se i u prvim sezonama Aleksa Fergusona borio za opstanak, 1990. je bio 13. na tabeli, ali u modernim fudbalskim danima - kada se radi o jednom od najbogatijih klubova na svijetu, ovakve stvari su neoprostive.

"Crveni đavoli" su dotakli nultu tačku lutanja u post-Fergijevoj eri, i ko zna šta ih još čeka.

Povezani članci

13. Avgust 2022.

Kakav šamar za Junajted (VIDEO)

Najteže je treneru Eriku ten Hagu, koji je, utisak je, došao na gotovu štetu, a za sada nema rješenja za posrnulog giganta.

Sve sa Kristijanom Ronaldom, Rašfordom, Brunom Fernandešom, Sančom, Kristijanom Eriksenom, Megvajerom, De Heom... U prvoj postavi.

On je prvi trener Mančester junajteda u posljednjih 100 godina koji je izgubio prve dvije utakmice na kormilu.

Kada kola krenu nizbrdo, teško je zaustaviti točkove - "pčelice" su u prvom poluvremenu iz četiri udarca u okvir dale četiri gola, ali i to se vjerovatno dogodilo s razlogom.

Sredinom sedmice, u intervju za "Skaj sports", holandski trener je samouvjereno izjavio da je on "taj čovjek" koji će izvući Junajted na pravi put, ali je očigledno da će morati da prođe mnogo, mnogo vremena...

Ni smjena trenera nije rješenje, jer Junajted je postavljao i smjenjivao nakon Fergusona - od Van Gala, preko Murinja, Solskjera, Rangnika...

Odigrana su dva kola, "đavoli" su posljednji na tabeli sa nula bodova i gol-razlikom 1:6, a u narednom kolu ih čeka, pazite sad - sudar sa Liverpulom.

"Neka nam je Bog u pomoć", napisao je jedan navijač na Tviteru.

Jasno, komplimenti i Brentfordu - ovo je najveća pobjeda londonskog tima u elitnog engleskom rangu od aprila 1938. Tada su pobijedili Grimsbi sa 6:1.

Bonus video: