Adrović: Ukrali su nam gol, ali smo pokazali karakter

"Snimak otkriva da je gol bio regularan, a mislim da sam udario loptu najbolje što sam mogao", rekao je Adrović
59 pregleda 0 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2011. 19:48h

Budućnost je sačuvala prvo mjesto na tabeli nakon urnebesnog derbija u Pljevljima, u kojem je prvo gubila, potom trebala da vodi (poništen čini se regularan gol Adrovića), a na kraju u sudijskoj nadoknadi morala da spasava živu glavu.

Malo je, dakle, nedostajalo da Podgoričani nakon sedam uzastopnih pobjeda i najboljeg starta sezone u istoriji CFL-a skliznu na drugo mjesto samo zbog jednog meča, ili jedne nepažnje u odbrani, ali fudbal nije bio baš toliko surov prema njima...

Izabranici Miodraga Radulovića prekinuli su seriju pobjeda, ali i nastavili seriju bez poraza, kojom su nakon remija na najtežem gostovanju u prvenstvu potvrdili da su glavni favoriti za titulu.

Admiru Adroviću, najboljem strijelcu Budućnosti i cijele lige (osam golova na osam mečeva) emocije su pomiješane nakon derbija:

"Zadovoljni smo, jer su nas samo dva minuta dijelila od poraza i od drugog mjesta, ali smo golom u posljednjem minutu pokazali da imamo karakter, da nismo mala ekipa. Sa druge strane, žalimo i što nismo dobili - oštećeni smo za čist gol, trebalo je još u prvom poluvremenu da vodimo, a ne u nastavku da gubimo sa 2:1", kaže Adrović, koji se ne kaje što u tom 38. minutu nije loptu udario glavom, koja bi vjerovatno tada zatresla mrežu, i ne bi bilo dileme je li ili nije prešla gol-liniju ili nije.

"Snimak otkriva da je gol bio regularan, a mislim da sam udario loptu najbolje što sam mogao. Bio je brz centaršut i morao sam na neki način da je usporim, a to je bilo lakše uraditi grudima nego glavom.

Ipak, satisfakciju za poništeni gol Podgoričani su dobili u posljednjem minutu. A utisak sa derbija mnogo je jači od osvojenog boda, tvrdi Adrović.

"Mislim da smo pokazali da smo najbolja ekipa, da imamo najbolje igrače, da smo dobro vođeni sa klupe, da smo glavni favoriti za titulu. Nećemo se do kraja sezone osvrtati šta radi Rudar, već ćemo pokušati da sami završimo posao, bez pomoći drugih. Vjerujem da je to pravi recept. Sada nam dolazi Mogren, što je takođe utakmica koja će otkriti dosta toga - ako pobijedimo, mislim da nas niko neće zaustaviti do kraja", samouvjeren je najbolji strijelac lige.

A prije derbija sa Mogrenom (nedjelja, 19 sati) “plave” čeka još komplikovaniji zadatak od gostovanja u Pljevljima. Revanš sa Bokeljom u Kupu i juriš na - 4:0!

"Ubijeđeni smo da možemo da nadonadimo zaostatak od tri gola iz prve utakmice. Izginućemo na terenu, ali treba da pazimo da ne izgorimo u želji.

Svoj impresivan učinak u prvenstvu (gol po utakmici) Adrović je opsisao skromno:

"Sve se vraća nakon pravog rada. Uvijek sam vjerovao u sebe - i kada sam igrao za Sutjesku, i za mladu reprezentaciju. Vjerovao sam i sada, iako je iza mene bila polugodišnja pauza.

(Ne)sporni detalji

Prvo poluvrijeme derbija u Pljevljima obilovao je spornim - ili nespornim detaljima.

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore tek treba da se oglasi u vezi četiri momenta sa meča pod Golubinjom:

5. MINUT - Napadač Budućnosti Srđan Radonjić sjurio se potpuno sam ka golu Rudara nakon pasa Orahovca, ali je pomoćni sudija Razić podigao zastavicu. Utisak je da je Radonjić bio makar u liniji sa defanzivcima Pljevljaka.

19. MINUT - Vezista Budućnosti Dragan Bošković probio je po lijevoj strani, Miroje Jovanović ga je spotakao s leđa, sudija Ranko Spasojević pokazao da se igra nastavi, iako je čini se penal bio očigledan...

26. MINUT - Tada je Rudar trebao da dobije penal - Nestorović je centrirao sa lijeve strane, a Radunović očigledno odgurnuo Ivicu Jovanovića. Iako je lopta letjela visoko, utisak je da je faul bio za najstrožu kaznu.

38. MINUT - Najsporniji detalj. Radonjić je centrirao, Adrović postavio grudi, a Mijatović izvukao loptu iz gola. Iako nikada neće sa sigurnošću biti dokazano da je bio gol, jer nema kamere iz tog ugla, čini se da je lopta debelo prošla gol-liniju, a da je Budućnost oštećena.

Bonus video: