Atletikov ples na "Pishuanu", het -trik Grizmana

Viljareal i Bilbao slavili su isključivo zahvaljujući nevjerovatnoj klasi svojih golmana
75 pregleda 0 komentar(a)
Antoan Grizman, Foto: Reuters
Antoan Grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2018. 22:01h

Atletiko je drugi sa sedam bodova manje od lideera Barse i isto toliko ispred gradskog rivala Reala. "Kolćonerosi" su napokon odigrali fantastičnu utakmicu i to na gostovanju Sevilji na "Pishuanu", na kojem je Mančester junajtedu držan čas i po fudbala!

A Atletiko je u Sevilji vodio sa 5:0, nakon što se smilovao prema domaćim navijzčima za konačnih 5:2.

Francuz Antoan Grizman je sjajnu igru završio het-trikom i asistencijom. I to prvim het-trikom u Primeri od decembra 2014.

Dijego Kosta nakon greške odbrane u 29, Grizman sjajnim udarcem sa 17 metara u 42, i 51. minutu iz penala skrivljenog nad Dijegom Kostom, da bi Francuz u 65. minutu asistirao Kokeu, a u 81. minutu je kompletirao het-trik na asistenciju Saula.

Tek tada su "kolćonerosi" spustili ritam a Sevilja je golovima Sarabije u 85, i Nolita četiri minuta kasnije ublažila poraz. Andalužanima je Liga šampiona sve dalje jer kasne za Valensijom deset bodova.

Valensija je na "Mestalji" protiv Real Sosijedada upisala treći uzastopni trijumf, pa sa 49 boodva čvrsto drži četvrto mejsto, sa dva boda manje od madridskog Reala i čak osam više od Viljereala.

Sosijedad je pružio čvrst otpor favorizovanim "slijepim miševima", koji su poveli golom Santija Mine u 34. minutu, ali je MIkel Ojarzabal izjwednačio 20 minuta kasnije. Santi Mina je bio raspoložen i u 68. minutu je postavio konačnih 2:1.

Hetafe je bio bolji rival na gostovanju na "Madrigalu". Ipak, tri boda pišu se domaćem Viljarealu, koji je na golu imao čudesnog Serhia Asenha.

"Žuta podmornica" je golom Unala iznenadila Hetafe već u 3. minutu i sve je potom bilo u znaku malog madridskog kluba.

Ipak, u 36. minutu Asenho je odbranio penal penal Anhelu Rodrigesu, da bi u nastavku akcije sudija Hose Marija Sančes Martines "progledao" kroz prste domaćinu i nije dosudio očigledan penal nakon što je Kosta sa obje ruke udario loptu iznad glave.U 51. minutu Asenho je odbranio penal i Horheu Molini i Viljareal je sačuvao 1:0 sa starta meča.

Вильярреал - Хетафе. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Viljareal je pobjedom u 25. kolu sakupio 41 bod, sa utakmicom više i pet bodova manje od Valensije koja je u zoni Lige šampiona.

A i baskijski golman Kepa Arizabalaga je pokazao klasu u pobjedi Bilbaa nad Malagom (2:1). Gosti su poveli preko Marokanca Jusefa En Nasirija u 13. minutu ali je Atletik do poluvremena preokrenuo pogotcima Markosa Susaete (17. minut) i Mikela San Hosea (44. minut).

Davljenik, Malaga je krenula na sve ili ništa u nastavku i bila bolji rival, ali je Kepa pokazao zašto ga traže Real Madrid, Arsenal... Fantastičnom paradom odabranio je penal En Nesiriju u 61. minutu, koji daleko od toga da je Marokanac loše izveo.

Атлетик - Малага. Обзор матча. Чемпионат Испании 2017/18. 25 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Malaga je ostala na 13 bodova, sedam manje sa utakmicom više od zone spasa. Bilbao ima 31 bod.

Bonus video: