Babela čeka kazna zbog Tvitera

Ovo definitivno nisu dani Liverpula. Nakon promjene trenera i serije očajnih rezutata, napadaču Rajanu Babelu dogodilo se i to da ga sačeka kazna zbog jedne rečenice napisane na društvenoj mreži Tviter
0 komentar(a)
Babel, Foto: Reuters
Babel, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2011. 19:49h

Holanđanin je nakon poraza Liverpula od Mančester junajteda u FA Kupu prije pet dana (1:0, iz spornog penala) na svom profilu zakačio sliku sudije Hauarda Veba i "montirao" ga u dres Mančestera, a ispod napisao:

"Ovoga nazivaju najboljim sudijom? Mora da se šale".

Mediji su prenijeli ovu kombinaciju teksta i slike, a FA po prvi put u istoriji odlučio da pokrene postupak zbog komentara na nekoj od društvenih mreža, pa bio to Tviter ili Fejsbuk.

"Bila je to emotivna reakcija, ali prihvatam kaznu. Radilo se o šali, ali ako je Hauard ozbiljno shvatio ono što sam napisao, onda mu se izvinjavam", rekao je 24-godišnji Babel.

Novi trener Liverpula Keni Dagliš, kome je meč sa Liverpulom bio prvi u mandatu, takođe je komentarisao pokretanje postupka protiv Babela.

"Mislio sam da je to bila šala. U svakom slučaju, nadam se da će čin izvinenja biti dovoljan da Babel ne bude kažnjen", kazao je Dagliš.

Liverpul je nakon 21 odigrane utakmice na mizernom 13. mjestu u Premijer ligi.

Bonus video: