Bećiraj: Protiv Kazahstana je potreban možda i najbolji meč do sada - Vijesti.me
FUDBALSKA REPREZENTACIJA SJUTRA IDE U ASTANU

Bećiraj: Protiv Kazahstana je potreban možda i najbolji meč do sada

"U prvom meču smo protiv njih iskoristili svoje šanse, dali golove na vrijeme, ali sada nam treba više truda nego što je bio slučaj u Podgorici", istakao je Bećiraj

Pobjeda crnogorske fudbalske reprezentacije od 5:0 protiv Kazahstana u oktobru prošle godine mora da se zaboravi pred put u Astanu - kategoričan je napadač Dinama iz Moskve Fatos Bećiraj uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

U petak se očekuje potpuno drugačiji meč, potpuno drugačiji pristup igri protivnika...

"Biće teško, nema dileme. Čeka nas odmah nakon toga Rumunija, ali idemo redom, sada mislimo samo na Kazahstance. Od početka kvalifikacija smo bili posvećeni samo prvom narednom protivniku, tako će biti i ubuduće, jer je to jedini ispravan način. Moramo da budemo na nivou, potreban nam je kvalitetan meč, jer je Kazahstan izuzetno neugodan domaćin", rekao je Bećiraj.

Bodovi iz Kazahstana bi mogli da vrijede dvostruko, jer se tamo nijedna reprezentacija nije naigrala.

Nakon šest kola Crna Gora ima 10 bodova na drugom mjestu, koliko i Danska. Poljska je prva sa 16, dok je Kazahstan osvojio dva boda, oba kod kuće (protiv Poljaka i Rumuna).

"Nadam se da ćemo izvući pozitivan rezultat. Za to nam je potrebno da budemo skoncentrisani, da selektorove zahtjeve sprovedemo u djelo i da uradimo sve da srušimo protivnika koji je dosta jak. Sjećam se utakmice u Podgorici, dali smo tri ili četiri gola iz prekida, a mislim da su u tom segmentu igre oni veoma dobri. Mi smo u tom meču iskoristili svoje šanse, dali golove na vrijeme, ali sada nam treba više truda nego što je bio slučaj u Podgorici", istakao je Bećiraj.

Potencijalni problem je to što se utakmica igra na vještačkoj podlozi.

"Čeka nas i vještačka trava, to je sasvim druga priča u odnosu na pravu podlogu. Imao sam priliku da u Rusiji igram na toj podlozi i nije lako, iako kažu da je u Kazahstanu teren u odličnom stanju. Imaćemo taj jedan trening da se naviknemo na teren i vjerujem da će biti dovoljno", kaže bivši napadač Budućnosti, strijelac tri gola u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

"Nadam se da ću nastaviti seriju golova. Svi napadači su spremni, svi čekaju šansu, pa i ja. Vidjećemo ko će igrati, to je selektorova odluka. Daću sve od sebe ako budem na terenu, to obećavam i nadam se da ću pogoditi", rekao je Bećiraj i na kraju pojasnio koliko težak posao očekuje našu selekciju:

"Da bismo slavili potrebna nam je jedna od najboljih utakmica u dosadašnjim kvalifikacijama".

Ni Miodrag Džudović, član stručnog štaba reprezentacije, ne očekuje šetnju kroz Astanu, naprotiv.

"Kazahstan je promijenio selektora, samim tim se promijenio i sistem igre, zahtjevi... Po njegovim izjavama vidimo da u narednim mečevima, počev od našeg, želi da podmladi tim i sprema ga za naredne kvalifikacije za EP", kaže Džudović, bivši fudbaler kazahstanskog Irtiša.

U kakvom je stanju crnogorski tim? Džudović napominje da je veći dio ekipe sa svojim klubovima izborio plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja.

"Ekipa je odlična, ima ogroman potencijal, o tome smo i pričali na sastancima. Veći dio tima igra u evropskim takmičenjima, tako da je ovo odličan momenat za momke, ali i reprezentaciju. Evropa je veliko iskustvo i mislim da će naš tim, kako god se završe ove kvalifikacije, biti bolji još bolji u budućnosti i da ne treba da brinemo", jasan je Džudović.

Kakvog protivnika očekujete?

"Očekujemo napadački Kazahstan, jer nema šta da izgubi u ovom meču. Ponavljam, došao je novi selektor i pokušaće nešto da promijeni. Ekipa će htjeti da se dokaže, posebno pred svojom publikom. Mislim da će krenuti ofanzivno od starta, a i mi to priželjkujemo. Jer, imamo tu mogućnost da brzim kontranapadima slomimo protivnika, imamo takvu grupu igrača", zaključio je Džudović.