Blater: Podržavam istrage SAD i Švajcarske

0 komentar(a)
Sep Blater, Foto: Beta/AP
Sep Blater, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.09.2015. 18:36h

Odlazeći predsjednik Svjetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je danas da podržava istrage američkih i švajcarskih vlasti o korupciji u fudbalu, iako bi protiv njega mogla biti pokrenuta istraga.

"Moramo da sarađujemo u istragama, bez obzira što su te istrage veoma blizu ove organizacije. Ovo je težak put koji moramo da pratimo, ukoliko želimo ozbiljne promjene", napisao je Blater u svojoj nedjeljnoj kolumni u Fifa magazinu.

Javni tužilac SAD i njena švajcarska koleginica izjavile su prošle nedjelje u Cirihu da se njihove istrage šire i da bi mogle dovesti do Blatera.

Prvi čovjek Fife negirao je umiješanost u malverzacije i okrivio pojedince koji nisu bili u kontroli te organizacije.

Blaterova kolumna u magazinu Fife ovjavljena je dan pošto je Švajcarski tužilac Majkl Lauber ;zatražio od te organizacije da preda imejlove koji je koristio suspendovani generalni sekretar Fife Žerom Valke.

Valke je suspendovan prošle nedjelje pošto ga je Fifin partner za prodaju i distribuciju ulaznica optužo da je koristio Fifine i Guglove imejl naloge za dogovaranje poslova za prodaju karata na crno, za utakmice na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prošlog ljeta.

Bonus video: