Bojkot Mundijala 2018. jedna od sankcija Rusiji? - Vijesti.me
JAVLJA FAJNEŠL TAJMS

Bojkot Mundijala 2018. jedna od sankcija Rusiji?

Kako navodi Fajnenšel tajms, dotični dokument govori o "koordinisanoj akciji članica Grupe 7, kako bi se preporucila suspenzija učešća Rusije u velikim kulturnim, ekonomskim ili sportskim događajima

NATO, Ukrajina, Rusija
NATO, Ukrajina, Rusija (Foto: shutterstock)

Bojkot fudbalskog Svjetskog prvenstva 2018. godine jedna je od sankcija koje Evropska unija planira da nametne Rusiji zbog političke krize u Ukrajini, prenosi agencija AFP.

"Ova ideja figuriše u radnom materijalu koji je diskutovan među članicama Evropske unije", naveo je izvor blizak Evropskoj komisiji i dodao da bi eventualna sankcija uslijedila "kasnije, a ne sada".

Kako navodi Fajnenšel tajms, dotični dokument govori o "koordinisanoj akciji članica Grupe 7, kako bi se preporucila suspenzija učešća Rusije u velikim kulturnim, ekonomskim ili sportskim događajima, kao što su trke Formule 1, fudbalska takmičenja pod okriljem UEFA i Mundijal 2018.

Evropska komisija bi danas trebalo da predstavi predloge za jačanje sankcija protiv Rusije, koja je optužena da je pomagala proruskim snagama u istočnoj Ukrajini.