Bosanci traže odlaganje utakmice sa Ircima: Nemamo dovoljno igrača

Prije nekoliko dana je potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom i u Zenici
1043 pregleda 0 komentar(a)
Edin Džeko
Edin Džeko

FS Bosne i Hercegovine (FSBiH) u četvrtak je i službeno uputio dopis Uefi u kom traži odlaganje utakmice polufinala plej-ofa za odlazak na EURO između reprezentacija BiH i Sjeverne Irske koja bi trebalo da se igra 26. marta u Zenici.

Prije nekoliko dana je potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom i u Zenici.

Kako prenose mediji, u dopisu se, između ostalog, upozorava kako situacija sa širenjem koronavirusa u BIH ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija te da su relevantne institucije na državnom nivou već preduzele odgovarajuće mjere.

"Te mjere znače zabranu javnih okupljanja, održavanje sportskih događaja, kao i zabranu ulaska u zemlju za građane Italije, Njemačke, Francuske, Španija, Irana, Koreje i Kine".

FS BiH obavještava Uefu da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja, moraju da budu u obaveznom 14-dnevnom karantinu, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio virus.

"To znači da većina naših igrača ne bi mogla da igra utakmicu plej-ofa protiv Sjeverne Irske pa molimo da se još jednom razmotre svi rizici koji bi nastali u slučaju odigravanja ovog susreta", navodi se FS BiH.

Bonus video: