Brnović: Zbog svih nas, kluba i navijača - juriš na pehar

"Htjeli smo duplu krunu, imali i šanse da dođemo do titule, ali nismo ih iskoristili i Sutjeska je na kraju zasluženo slavila. Dužni smo sebi i navijačima da osvojimo Kup", rekao je Brnović
2141 pregleda 2 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: FSCG
Branko Brnović, Foto: FSCG
Ažurirano: 29.05.2019. 13:48h

Budućnost je željela duplu krunu, na kraju bi se zadovoljila trofejom u Kupu.

Na tom putu je prepreka zvana Lovćen, ali trener "plavih" Branko Brnović je jasan:

"Ogroman je motiv - zbog nas, kluba, navijača. Htjeli smo duplu krunu, imali i šanse da dođemo do titule, ali nismo ih iskoristili i Sutjeska je na kraju zasluženo slavila. Dužni smo sebi i navijačima da osvojimo Kup", rekao je Brnović i dodao:

"Rekao sam ranije igračima: titula je za klub, a finale Kupa je vaša utakmica. Ne osjećamo pritisak, uprkos tome što je finale. Prihvatamo ulogu favorita, jer Budućnost je u praktično svakoj utakmici na domaćoj sceni favorit", istakao je Brnović.

Priznaje da poštuje Lovćen.

"Dobili smo ih 7:0 ove sezone, ali i tada sam rekao da to nije pravo stanje. Lovćen je odlična ekipa, da je imao domaći teren ove sezone borio bi se za Evropu, jer je u TOP 4 tima u Crnoj Gori. Neće biti lako, moramo da budemo oprezni", navodi Brnović, koji juri prvi trofej u trenerskoj karijeri:

"Nisam opterećen time. Naravno, volio bih da osvojim trofej, ali ne lično zbog mene, već zbog Budućnosti i igrača".

Brnović je najavio da u timu neće biti Aleksandar Vujačić (čekaće šansu s klupe), kao ni Stefan Milić i Slavko Damjanović.

"Vidjećemo, Vujačić će ući ako budemo jurili rezultat. Boljević će sigurno igrati štopera, još nismo odlučili ko će biti s njim u tandemu".

Draško Božović će u odsustvu Stefana Milića biti kapiten Budućnosti u finalu.

"Imali smo izvanrednu polusezonu, želimo da je završimo trofejom. Mislim da smo igrali najljepši fudbal i bilo bi dobro da ovaj ciklus završimo pobjedom u finalu Kupa", rekao je Božović.

Lovćen ne smije da se potcijeni.

"Poštujemo jako tim Lovćena. To nije ekipa koja treba da se bori za opstanak, sigurno i ne bi da je mogla domaće mečeve da igra na Cetinju. Dobili smo ih 7:0, ali smo i tri puta remizirali, pa je jasno da nas je Lovćen koštao titule. To nam je dodatni motiv. Jurimo trofej, bitan je za Budućnost, a i bio bi prvi za našeg trenera", istakao je iskusni vezista.

Bonus video: