Budućnost gleda ka finalu: Cetinjani Pejaković i Mirković srušili Lovćen

Potpuno zasluženo „plavi” su stigli do pobjede protiv Lovćena, golovima dvojice Cetinjana Ivana Pejakovića u 64. i Luke Mirkovića u 84. minutu, oba puta nakon asistencija Marka Burzanovića.
79 pregleda 6 komentar(a)
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.04.2016. 19:08h

Budućnost je napravila ogroman korak ka finalu Kupa, prvom poslije 2013. godine. Pobjeda od dva gola razlike, bez primljenog gola - 2:0, donosi četi Miodraga Vukotića apsolutnu kontrolu polufinalnog dvomeča pred revanš na Cetinju za 14 dana.

Potpuno zasluženo „plavi” su stigli do pobjede protiv Lovćena, golovima dvojice Cetinjana Ivana Pejakovića u 64. i Luke Mirkovića u 84. minutu, oba puta nakon asistencija Marka Burzanovića.

Golovi su imali uvertiru, u vidu dva udarca u prečku, Raičkovića i Hočka u razmaku od samo pet minuta početkom drugog poluvremena.

Fudbaleri Lovćena tek su se u finišu zainteresovali za napad, nakon što su primili prvi gol, u nekoliko navrata bili su irzazito opasni (pokušaji Došljaka, Vujanovića i Radovića), ali ne da nisu postigli željeni gol u gostima, već su četiri minuta prije kraja surovo kažnjeni još jednim u svojoj mreži.

"Slomili smo protivnika u drugom poluvremenu, ali smo pobijedili zasluženo, moglo je čak da bude ubjedljivije. Ovo je rezultat koji će nam omogućiti mirniji revanš", kazao je Vladan Tomić, pomoćni trener Budućnosti.

Budućnost je već u prvom minutu imala zicer - Đalović je nakon pasa Radunovića izašao sam na Petkovića, uspio je čak i da ga zaobiđe, ali je golman Lovćena sa zemlje stigao da se izvije i spriječi siguran gol.

Mnogo lakše bilo bi Podgoričanima da su rano otvorili protivnika. Ovako, morali su da postepeno lome otpor gostiju, prvo su bili opasni iz prekida (dva puta Raičković), potom su pogađali prečke, da bi napokon u posljednjih pola sata počeli i da tresu mrežu...

"Šteta što nismo dali gol, pokušali smo u drugom dijelu otvorenijom igrom da to uradimo. Iako je prednost Budućnosti velika, nećemo se predava, pokušaćemo na Cetinju da napravimo iznenađenje - kazao je Milorad Malovrazić, trener Lovćen.

Prevagu su na kraju donijela dva filigrantski precizna pasa Marka Burzanovića (njegov stariji brat Igor opet nije bio u sastavu, ni na klupi), te mirne realizacije Pejakovića i Mirkovića, koji su se našli oči u oči sa golmanom Lovćena Petkovićem.

BUDUĆNOST - LOVĆEN 2:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Strijelci: Pejaković u 64. i Mirković u 86. minutu. Žuti kartoni: Pejaković, Burzanović (Budućnost), Martinović, Došljak (Lovćen).

Budućnost: Ljuljanović, Raspopović, Vukčević, Tomković (46. Ilinčić), Radunović, Hočko, Raičković (80. Mirković), Vušurović, Pejaković (65. Raičević), Burzanović, Đalović.

Lovćen: Petković, Radunović, Martinović (47. Petrić), Tatar, Tomić, Flavio, Tiodorović, Vujanović, Pejaković, (67. Perutović), Došljak (82. Ibrić). Radović

Bonus video: