Čekam objašnjenje Dešana, a možda me i Makron pohvali

"Tražio sam objašnjenje od selektora. To može da traje samo dva minuta, nije komplikovano. I dalje sam na raspolaganju selektoru i on to zna", kaže je Benzema
0 komentar(a)
Karim Benzema, Foto: Marca
Karim Benzema, Foto: Marca
Ažurirano: 17.05.2017. 10:04h

Napadač Real Madrida Karim Benzema se i dalje se nada da će se vratiti u reprezentaciju Francuske, iako oš nije dobio objašnjenje od selektora Didijea Dešana zašto ga još pozvao.

Benzema je suspendovan iz reprezentacije u decembru 2015. godine nakon što je optužen da je umiješan u pokušaj ucjenjivanja saigrača Matjea Valbuene.

Predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel le Gre rekao je potom da selektor Didije Dešan može da ga pozove u nacionalni tim.

"Drugi govore da mogu biti pozvan u reprezentaciju, a ne selektor. Ako mi on u lice kaže da je to samo zbog fudbala, ja ću nastaviti da radim. Ako postoji neki drugi razlog, on to mora da mi kaže u lice i završiću s tim", rekao je Benzema za "L'Ekip".

"Tražio sam objašnjenje od selektora. To može da traje samo dva minuta, nije komplikovano. I dalje sam na raspolaganju selektoru i on to zna", dodao je Benzema.

Kada je počelo da se govori o slučaju Benzeme 2015. godine, tadašnji premijer Manuel Vals je izjavio da za njega nema mjesta u nacionalnom timu.

Bivši predsjednik Francuske Fransoa Oland takođe nije imao lijepe riječi za Benzemi, govorio je nije primjer moralne osobe.

"Sada je predsjednik Emanuel Makron, možda će on bolje govoriti o meni. Kada vaše ime pominju premijer, a potom i predsjednik, postaje teško", istakao je Benzema koji je podvukao da je sreo Makrona tri ili četiri puta i da je večerao sa njim.

Bonus video: