Čelnici Junajteda još vjeruju Murinju

Čelnici "crvenih đavola i dalje vjeruju da je portugalski trener sposoban da preokrene situaciju, uprkos dva poraza u prva tri kola
1 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.08.2018. 17:54h

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo još ima podršku kluba da nastavio posao na "Old trafordu", uprkos razočaravajućem startu sezone.

Junajted je izgubio dvije od tri uvodne utakmice u Premijer ligi, što se slavnom klubu posljednji put dogodilo prije 26 godina, u sezoni 1992/93.

Čelnici "crvenih đavola", međutim, i dalje vjeruju da je portugalski trener sposoban da preokrene situaciju.

Murinjo (55) je aplaudirao u pravcu navijača nakon teškog poraza od Totenhema u ponedjeljak (3:0), da bi nakon meča izjavio da se radi o inteligentnijoj publici od one koja "samo čita novine i sluša vijesti na televiziji".

Nekadašnji trener Porta, Čelsija, Intera i Reala imao je šou i na konferenciji za novinare, koju je demonstrativno napustio tražeći od jednog novinara da ga više respektuje.

Pokazujući tri prsta, Murinjo je kazao:

"Da li znaš šta ovo znači? Da, ovo znači da smo izgubili 3:0, ali takođe znači tri titule Premijer lige - osvojio sam ih više nego svih 19 ostalih trenera u Premijer ligi zajedno. Ja tri, oni dvije", kazao je Portugalac i ustao, a onda odlazeći tri puta ponovio riječ "respekt".

Bez obzira na ovaj performans, novinari i analitičari na Ostvru nemilosrdni su prema trofejnom treneru.

"Murinjo mora konačno da se okrene sadašnjosti i budućnosti, a ne da živi u prošlosti", napisao je BBC.

"Junajtedu treba novi trener", jasan je bio Kris Saton, nekadašnji napadač Čelsija, Seltika, Blekburna...

Gari Nevil, legenda Mančester junajteda, dao bi Portugalcu još jednu šansu.

"Mislim da je pred njim ubjedljivo najteži zadatak u dosadašnjoj karijeri - da okrene stvari na Old trafordu, kada malo ko vjeruje da je to moguće".

Murinjo je prošle sedmice demantovao da je u sukobu sa Edom Vudvordom, izvršnim direktorom kluba, koji nije uslišio njegove želje u nedavno završenom prelaznom roku.

Portugalac je svo ljeto tražio pojačanje na mjestu centralnog defanzivca, koje na kraju nije dobio.

Murinjo je preuzeo Mančester junajted 2016. godine i u prvoj sezoni na Old trafordu osvojio je trofej Komjuniti šilda (Super kup), Liga kup i Ligu Evrope, da bi u drugoj zauzeo drugo mjesto u Premijer ligi, daleko iza gradskog rivala Sitija.

Trenirajući Čelsi, osvojio je tri titule Premijer lige, dvije nacionalne titule uzeo je u Portugalu, vodeći Porto, dvije u Italiji sa Interom, te jednu u Španiji sa Realom.

Bonus video: