Čelsi se provukao u Njukaslu, Mančester junajted smijenio Siti na vrhu

Pobjedom nad Sanderlendom, Mančester junajted preuzeo lidersku poziciju od gradskog rivala, koji je doživio debakl od Totenhema
0 komentar(a)
ramires celsi, Foto: Reuters
ramires celsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.09.2015. 18:55h

Mančester junajted je novi lider Premijer lige. Pobjedom nad Sanderlendom, "đavoli" su smijenili gradskog rivala, koji je doživio drugi vezani poraz, nakon blistavog starta i maksimalnog učinka poslije prvih pet kola, Čelsi je u posljednjih desetak minuta izbjegao poraz od Njukasla. a četiri velika golgetera - Runi, Kejn, Sančes i Staridž, postigli su prve golove u sezoni - "hajlajti" su 8. kola Premijer lige.

Čelsi je bio na ivici ponora na "Sent džejms parku", gubio 2:0, da bi dvojica Brazilaca sjajnim pogocima u finišu spasila šampiona. Ramireš je projektlom sa 25 metara smanjio, a Vilijan iz slobodnog udarca poravnao tri minuta prije kraja.

Pobjedu nad Sanderlendom i lidersku poziciju Junajtedu donijeli su Memfis Depaj, prvim pogotkom u šampionatu, Vejn Runi i Huan Mata...

Odličan je osjećaj biti na vrhu, prvi put sam u ovoj poziciji kao trener Junajteda. Teško je igrati protiv ekipe koja se konstantno brani, ali moji igrači su pokazali strpljenje i čestitam im na tome“, kazao je nasmijani Van Gal.

Mančester siti doživio je drugi poraz u sezoni, drugi zaredom - nakon šoka u duelu sa Vest Hemom prošle sedmice, tim Manuela Pelegrinija doživio je debakl od Totenhema u gostima, poslije velikog preokreta 4:1!

Siti je poveo u 25. minutu. Jaja Ture je u svom stilu osvojio pola terena, lansirao na desnoj strani Kevina de Brujnea, na ivici ofsajda, a najveće pojačanje Sitija je iskosa sa desetak metara poslao loptu ispod Ljorisa.

Totenhem je izjednačio u smiraj prvog dijela. Neobična situacija. Zicer je prvo imao Koreanac Son, čiji je pokušaj sa peterca odbranio Kabaljero, da bi se lopta odbila na 20-ak metara od gola - natrčao je Erik Dajer i poslao je u donji desni ugao gola Junajteda.

Bila je to najava preokreta. 50. minutu Tobi Aldervireld je udarcem glavom iskoristio loše istrčavanje golmana gostiju, da bi Hari Kejn tek u sedmom kolu postigao prvi gol ove sezone. Eriksen je iz slobodnog udarca pogodio prečku, a napadač Totenhema bio na pravom mjestu da pogodi cilj. Njegov prvi pogodak poslije 748 minuta.

Potpuni debakl lidera upotpunio je Erik Lamela u 79. minutu.

7. kolo

Njukasl - Čelsi 2:2

Peres 42, Vajnaldum 60. - Ramireš 79, Vilijan 87.

Lester - Arsenal 2:5

Vordi 13, 89. - Volkot 18, Sančes 33, 57, 81, Žiru 90+3.

Liverpul - Aston Vila 3:2

Milner 2, Staridž 59, 67. - Geštede 66,71

Mančester junajted - Sanderlend 3:0

Depaj 45+4, Runi 47, Mata 90.

Sautempton - Svonsi 3:1

Van Dajk 11, Tadić 54, Mane 61. - Sigurdson 84. (penal)

Stouk - Bornmut 2:1

Voters 32, Djuf 83. - Gosling 76.

Vest Hem - Norič 2:2

Sako 34, Kujate 90+4. - Brejdi 9, Redmond 84.

Totenhem - Mančester siti 4:1

Dajer 45, Aldervireld 50, Kejn 61, Lamela 79. - De Brujne 25.

Bonus video: