Čelsijeva djeca vrijedna 200 miliona

Vrijednost svih mladih igrača je višestruka porasla, samo Abraham i Maunt koštaju oko 100 miliona eura
2478 pregleda 0 komentar(a)
Hadson-Odoi, Foto: Reuters
Hadson-Odoi, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2020. 19:45h

Izgleda da je zabrana transfera imala pozitivan efekat na ekipu Čelsija i rezultatski i ekonomski.

Četa Frenka Lamparda ove sezone igra toplo-hladno. U Premijer ligi se nalaze na četvrtom mjestu, uspjeli su da se plasiraju u osmini finala Lige šampiona, a dobro stoje i u FA kupu, a napredak u odnosu na prošlu sezonu ipak je vidljiv.

Međutim, pravi benefit ove sezone za "plavce" predstavljaju mladići koji su zbog zabrane transfera došli u prvi plan menadžera Frenka Lamparda.

Tako su Tami Abraham, Mejson Maunt, Hadson-Odoi, Ris Džejms i Fikajo Tomori postali redovni članovi prve postave tima, dok se od mladića Bilija Gilmora tek očekuje da pokaže talenat.

Španska Marka piše da tržišna vrijednost ovih igrača već premašuje 200 miliona evra, prema Transfermarketu.

Igrač koji je ove sezone vjerovatno najviše eksplodirao jeste Tami Abraham, koji je na 24 meča postigao 13 golova. Vrijednost 22-godišnjeg Abrahama je porasla sa 15 na 50 miliona eura.

Slična priča i ja sa drugim mladićima. Mejson Maunt je nakon brojnih pozajmica konačno dobio pravu šansu i njegova vrijednost se sada procjenjuje na 45 miliona eura.

Ofanzivni vezista Hadson-Odoi je debitovao još prije dvije sezone, a sada je njegova vrijednost 35 miliona eura.

Fikajo Tomori je nakon pozajmica Brajtonu, Halu i Derbiju ove sezone sakupio 14 nastupa u Premijer ligi. Prošle godine vrijedio je "svega" sedam miliona da bi nakon sjajnih igara ove sezone u dresu Čelsija cijena ovog štopera porasla na 20 miliona.

Još jedan mladić Ris Džejms predstavlja svijetlu budućnost klupa iz Londona. Njegova cijena je u odnosu na prošlu godinu drastično porasla, pa sada ona iznosi 15 miliona eura.

Pored njih tu je 21-godišnji Kristijan Pulišić. Svakako da ovi igrači predstavljaju budućnost Čelsija, ali ukoliko se odluče na prodaju nekog od njih mogli bi lijepo da zarade.

Bonus video: