Cico ostaje do kraja kvalifikacija, ni riječ o novom ugovoru

"Sat i po smo razgovarali sa Kranjčarem, ali isključivo o predstojećim obavezama, utakmicama sa Albanijom i Velsom", kazao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac
0 komentar(a)
cico, Foto: Vijesti online
cico, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 07.06.2011. 00:18h

Zlatko Kranjčar sigurno će ostati selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, potvrdio je "Vijestima" generalni sekretar Momir Đurđevac.

Dan nakon što je otkazao konferenciju za novinare, Kranjčar je u jutarnjim časovima došetao do prostorija Fudbalskog saveza, a nakon razgovora sa čelnicima FSCG otputovao je u Zagreb.

"Jutros smo sat i po razgovarali sa Kranjčarem, i to isključivo o predstojećim obavezama, utakmicama sa Albanijom u avgustu i Velsom u septembru. Kranjčar ima čvrst ugovor sa Savezom, sigurno će ostati do kraja kvalifikacija i mislim da nema više potrebe da se o tome spekuliše", rekao je Đurđevac.

Ni riječ, dakle, o novom ugovoru, koji je bio i jedan od "kamena spoticanja" na relaciji Savićević-Kranjčar.

Odnosi prvog čovjeka crnogorske kuće fudbala i hrvatskog trenera naglo su počeli da se pogoršavaju upravo kada je Kranjčar, preko hrvatskih medija, poručio da čeka na novi ugovor sa Savezom. Savićeviću se nije dopao "tajming" priča o novom ugovoru, neposredno pred meč sa Bugarima, pa je sve odloženo za period nakon utakmice.

A završetak meča sa Bugarima, umjesto priča o novom ugovoru, protekao je, tvrde upućeni, u žestokoj verbalnoj raspravi Savićevića i Kranjčara, što je do sada bila i "najniža tačka" u njihovim odnosima.

Da Kranjčar i Savićević nisu na istim talasnim dužinama vidjelo se i dan nakon utakmice, kada je selektor izjavio da je rezultat - dobar, a predsjednik saveza da - nije dobar.

Savićević za sada ne može da smijeni Kranjčara jer ga štite rezultati, ono što se u fudbalu valjda jedino broji. A oni su fenomenalni, briljantni, mnogo iznad očekivanja. Crna Gora je nakon pet odigranih kola osvojila 11 bodova, još nema poraz i primila je samo jedan gol. Nalazi se pred plasmanom u baraž za Svjetsko prvenstvo, a čeka je borba za prvu poziciju i našoj grupi i mjesto najboljeg drugoplasiranog u svim grupama.

Savićević će, dakle, morati da "trpi" Kranjčara sve dok traju rezultati, koliko god mu smetali neki selektorovi poroci.

A oni su, tvrde dobro upućeni, i najveći problem neslaganja u vrhu nacionalnog tima, te vjerovatno i razlog zbog kojeg Savićević još uvijek ne nudi Kranjčaru novi ugovor.

Bonus video: