Ćolo postaje Barsina noćna mora, Švajni spasao Bajern

Bavarci favoriti nakon 1:1 u Mančesteru, a pakao se očekuje u Madridu, jer je Atletiko dokazao da ne umije da izgubi od Barselone
13 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2014. 21:13h

Jasno je nakon prvih 90 minuta - revanši će biti pakleni!

Barselona i Atletiko Madrid su odigrali opet, i četvrti put ove sezone, bez pobjednika (1:1), istim rezultatom je završen i duel Mančester junajteda i Bajerna, pa su pred druge mečeve u vazduhu pitanja - je li Atletiko spreman za konačni udarac Kataloncima, imaju li "đavoli" snage da otmu krunu aktuelnom vladaru...

Prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona tako su ostavili sve za revanš, jer je teško reći da je i jedan od ova četiri tima (možda je izuzetak jedino Bajern) izraziti favorit da ode u polufinale.

Magija Dijega, potom Kurtoe

Šanse "kolćonerosa" protiv Barse svakako će zavisiti i od Dijega Koste - ako se sinoćnja povreda (izašao nakon 30 minuta držeći se za zadnju ložu) ispostavi kao ozbiljnija Dijego Simeone ima ogroman problem pred revanš koji se igra naredne srijede.

Kako god, lider Primere je u prvom poluvremenu na "Nou kampu" imao jedan zicer i jednu polušansu (oba puta David Vilja), a sve je to bio uvod u nastavak kada je Dijego Ribas (zamijenio Kostu) projektilom sa 40 metara ikosa iznenadio sve, a najviše golmana domaćina Hosea Pinta.

Ali, i Barsa je morala da pokaže nešto, a tvorac je bio Andres Inijesta - u 71. minutu je maestralnim pasom za Nejmara "otvorio" odbranu Atletika, a Brazilac pogodio i konačan rezultat.

I do kraja je bilo šansi, sve pred golom gostiju. Barsa je nakon izjednačenja sabila Madriđane na njihovu polovinu i dočekala još dvije prilike koje je zaustavio Tibo Kurtoa kod udaraca Inijeste i Lionela Mesija...

"Kurtoa pokvario Inijestino veče", opisala je "Marka" partije golmana Atletika i Barsinog umjetnika.

Simeone: Veliko srce Atletika

Ni u četvrtom meču ove sezone Barsa nije pobijedila Atletiko, podvukao je to i Simeone nakon sinoćnjeg okršaja.

"Srećni smo zbog ovog rezultata. Pokazali smo ponovo da znamo kako da igramo protiv njih. Moj tim ima veliko srce, ovakve utakmice se samo tako i mogu igrati", rekao je Simeone.

Ćolo o revanšu nije mnogo pričao:

"Igraćemo miran meč, ne znam da li Barsi to odgovara".

Junak Kurtoa je sličnog mišljenja.

"U revanšu moramo da odigramo slično kao u ovoj utakmici - da onemogućimo Barsu da igra kako želi i da jurimo kontranapade. I da ne zaboravimo, na „Kalderonu” ćemo u navijačima imati igrača više", rekao je Kurtoa.

S druge strane, Herardo Martino je pričao o Barsinom ponosu svjestan da njegov tim mora da uradi mnogo više u Madridu ako želi da nastavi takmičenje.

"Bilo je teško, pogotovo nakon primljenog gola. Ipak, rekao bih da su nam šanse podjednake i pred revanš. Ako želite prolaz morate da pobjeđujete i daleko od svoje kuće, dakle jasno je šta treba da uradimo na "Kalderonu". Jesam li optimista? Naravno", istakao je popularni Tata, koji se suočio s povredom Đerara Pikea koji je izašao na samom startu meča.

"Old traford" nije vidio veliki Bajern

Bajern je u Mančester otišao kao favorit, mnogo bi rekli nikad veći u istoriji, ali na terenu (sem velikog posjeda lopte) baš i nije viđena tolika razlika. Zato Bavarci na kraju mogu da budu i zadovoljni epilogom sa "Old traforda".

Domaćin je poveo prekrasnim pogotkom glavom Nemanje Vidića u 58. minutu poslije kornera Vejna Runija, a toliko željeni gol u gostima Bajernu je donio Bastijan Švajnštajger koji je iskoristio odličan pas Marija Mandžukića, ali i lošu markaciju Maruana Felainija.

Švajni je, ipak, pokvario utisak na kraju, jer je isključen zbog faula nad Runijem.

Osim njega, revanš će propustiti i Havi Martines, ali se u sastav vraća lider odbrane Dante.

Junajtedu je poništen i gol na samom startu zbog navodne opasne igre Danija Velbeka u duelu sa Martinesom...

"Odigrali smo odlično, zato možemo svi da budemo zadovoljni i ponosni, ali svakako žalimo. Primili smo gol u trenucima kada nije trebalo, ali znamo i da smo igrali protiv moćnog protivnika", rekao je Dejvid Mojes koji je svjestan da njegov tim ostaje autsajder u ovom dvomeču.

"U revanšu moramo da postignemo gol ako želimo da prođemo. Ovo je velika šansa da uradimo nešto veliko i definitivno idemo u Minhen da tražimo trijumf", dodao je Mojes.

Bajern je prekinuo seriju od sedam pobjeda u gostima u Ligi šampiona, ali ako se gleda tradicija ipak ne mora da brine za prolaz - 11 puta u istoriji evropskih takmičenja je u prvom meču na strani remizirao rezultatom 1:1 i svaki put je prošao...

"Mogu reći da sam prilično zadovoljan. Dali smo gol, time je cilj ispunjen, ali smo imali i problema. Uvijek je opasno kada sa 1:1 dočekujete revanš kod kuće, ali i da smo pobijedili sa 2:1 bilo bi slično. Mislim da se mi pitamo, iako moramo da kažem da igramo protiv velikana koji je bio odličan u prvoj utakmici. Nadam se samo da će u revanšu imati podršku navijača kakvu je sada imao Junajted", istakao je Pep Gvardiola.

Galerija

Bonus video: