Crna Gora izgubila od Makedonije

Mlada reprezentacija Crne Gore doživjela i drugi neuspjeh u samo pet dana - nakon remija sa Maltom upisan je i poraz od Makedonije
0 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2011. 18:24h

U posljednjoj provjeri pred početak kvalifikacija naša mlada selekcija pretrpjela je razočaravajući poraz od Makedonije pod Goricom (0:1). Gosti su u 71. minutu krunisali bolju igru golom napadača Herenvena Samira Fazlija. Jedan od zapaženijih u gostujućem timu iskoristio je individualnu klasu, ali i slabosti u našoj selekciji...Time je naš mladi tim nastavio negativnu tradiciju u mečevima sa Makedonijom (obje prethodne generacije pretrpjele su poraze od istog protivnika).

Makedonci su, međutim, bili bolji, a u nastavku su imali i nekoliko zrelih šansi. Najbolju šansu za našu reprezentaciju imao je Seratlić, koji je u 32. minutu nakon Vešovićeve ubačene lopte efektnim šutem uzdrmao prečku. Još jednom je Golubović priprijetio, ali bek Budućnosti nije baš najbolje šutirao u 37. minutu.

Strijelac gola odluke i u prvom dijelu je najavio da će biti velika prijetnja našoj odbrani, ali u 12. i 42. minutu nije bio koncentrisan u završnici. Makedonci su pokazali da imaju jake individualce, aplauze je izmamio i zapaženi vezista Stefan Ristevski, koji nosi dres Parme. On je u 38. minutu maestralno šutirao i dobro uzdrmao prečku, a nepun minut kasnije šutirao preko gola...

Naš selektor Vlaisavljević je napravio devet izmjena do kraja, a na poluvremenu su ušli Šofranac, Pepić i Bogdanović. U nastavku je naš tim držao loptu više nego u prvom dijelu, ali nije uspio ozbiljnije da zaprijeti golmanu Stojanoviću. Gostujući čuvar mreže intervenisao je samo jednom, kada je Vešović šutirao na gol u 55. minutu.

Gosti su, međutim, bili konkretniji, odigrali još zrelije u drugom dijelu. U 48. minutu Spirovski je sa velike distance probao da iznenadi, ali je Gačević bio koncentrisan.

Mnogo opasniji je bio pokušaj beka Urdinova, koji je nakon kornera šutirao glavom, a lopta prohujala pored stative. U finišu je Fazli bio mnogo odlučniji u namjeri da kazni slabosti “sokola”, gostujući napadač se u dva navrata poigrao sa odbranom Crne Gore. Prvi put, u 67. minutu “sokoli” su imali sreće, jer je njegov pokušaj završio pored gola. Četiri minuta kasnije makedonski reprezentativac je sve odlično odradio, ali i bio precizniji nego u svim prethodnim pokušajima. Epilog - lopta je završila u desnom uglu golmana Šćekića, koji je dobio šansu od 62. minuta. Fazli je krunisao bolju igru svog tima, ali i opomenuo našu reprezentaciju u posljednjem testu pred početak junskih kvalifikacija.

Crna Gora - Makedonija 0:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.200. Sudija: Aleksandar Marković (Crna Gora). Pomoćnici: Milutin Đukić, Dejan Pajović (Crna Gora). Strijelac: Fazli u 71. minutu. Žuti kartoni: Vešović, Seratlić, Mijušković (Crna Gora), Brdarevski, Urdinov, S. Ristevski, Trajkovski (Makedonija).

Crna Gora: Gačević 6 (Šćekić), Golubović 5,5 (Radulović), Balić 5,5 (Radišić), Savić 5,5 (Šofranac), Tomašević 6 (Bakrač), Gruda 6 (Mijušković), Kaluđerović 5,5 (Pepić 5,5), Vešović 5,5 (Kajević), Seratlić 6, Đoković 5,5 (Bogdanović 6), Nikolić 5,5.

Makedonija: Stojanović -, Brdarevski 6, Urdinov 6, Bogdanović 6,5, Mecinović 6,5, Stankov - (K. Ristevski 6), Spirovski 7, S. Ristevski 7 (Altiparamakovski), Hasani 7 (Stojanov), Trajkovski 6,5 (Siljanovski), Fazli 7.

Bonus video: