Crnogorski kadeti bolji od Švedske

Nakon što je u srijedu savladala Island (1:0), naša kadetska selekcija bolja i od Švedske u Helsinkiju
59 pregleda 0 komentar(a)
Kadeti, Foto: Fscg.me
Kadeti, Foto: Fscg.me
Ažurirano: 05.08.2016. 18:30h

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Švedske nakon jedanaesteraca rezultatom 4:3 u drugom kolu „Nordik open“ turnira koji se održava u Finskoj. Susret je u regularnom toku završen rezultatom 1:1.

Naša selekcija odigrala je veoma dobru utakmicu i upisala novu pobjedu iako je posljednjih 25. minuta imala igrača manje zbog isključenja Roganovića.

Prvu priliku na meču imala je naša selekcija preko Grubača koji je u 22. minutu zakasnio za djelić sekunde na odličan centaršut Pešukića.

Šveđani su, ipak, prvi uspjeli da pronađu put do mreže – u 47. minutu Vajsbrod je šutirao sa 20. metara, lopta je na putu ka golu zakačila Milića, promijenila smjer i prevarila našeg čuvara mreže. Dva minuta kasnije Pešukić je odlično šutirao i natjerao protivničkog golmana da odbije loptu na koju je natrčao Rakonjac, ali je umjesto u mrežu poslao pored stative.

Šveđani su u 52. minutu imali idealnu priliku da uvećaju prednost ali je Vujović zaustavio udarac sa bijele tačke Durmaza.

Dobra intervencija našeg golmana i odbranjen penal pozitivno je uticala na „sokole“ koji su u 59. minutu, sa igračem manje na terenu, uspjeli da dođu do izjednačenja. U gužvi pred golom Šveđana najbolje se snašao Pešukić i pogodio protivničku mrežu.

Nakon završetka regularnog toka susreta, prema pravilima turnira, izvode se jedanaesterci, nakon kojih je naša selekcija bila uspješnija i slavila rezultatom 4:3.

"Odigrali smo veoma dobru utakmci u skoro svim segmentima igre i uspjeli da izborimo pozitivan rezultat iako su Šveđani imali gol prednosti i igrača više. Nesmotreno smo napravili jedanaesterac koji je Vujović uspio da odbrani, čime je dao dodatni motiv saigračima. Nakon toga smo uspjeli da postignemo pogodak a kasnije i da sačuvamo rezultat. Današnje izdanje jedno je od boljih koje je pružila ova selekcija u posljednje vrijeme. Preostaje nam duel sa selekcijom Farskih Ostrva i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, rekao je slektor Miličković.

Duel Crne Gore i Farskih Ostrva igra se u nedjelju, 7. avgusta.

Švedska – Crna Gora 1:1 (penali 4:3)

Stadion: „Kontulan Likuntapuisto”, Helsinki. Strijelci: Vajsbrod 47. minut (Švedska)- Pešukić 59. minut (Crna Gora). Žuti kartoni: Person (Švedska). Crveni karton: Roganović (Crna GoraI

Švedska: Jakub Tanander, Viktor Kruger, Maite Person, Tim Štalhaden, Jake Vajsbrod, Elias Durmaz, Eduart Ilijazi (Dejan Kuluševski), Fonti Kanu (Benjamin Tanus), Pavle Vagić, Edvin Krona, Filston Mavana (Adam Bark). Selektor: Roland Nilson.

Crna Gora: Vuko Vujović, Matija Drinčić, Srđan Kosović, Stefan Milić, Anto Babić, Marko Rakonjac (Stefan Knežević), Nikola Stanišić (Miloš Brnović), Bojan Roganović, Petar Pavlićević (Ivan Vujačić), Danilo Pešukić (Velimir Vlahović), Sergej Grubač (Nemanja Petrović). Selektor: Boris Miličković.

Bonus video: