Čudan početak: Četiri favorita - tri boda

Brazil, Njemačka, Španija i Argentina ukupno su osvojili - tri boda, a samo je "furija" igrala sa rivalom, protiv koga nije imala unaprijed upisane bodove
3 komentar(a)
njemačka, Foto: Reuters
njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2018. 21:24h

Četiri najveća favorita predstavila su se u prva četiri dana Mundijala. I razočarala...

Brazil, Njemačka, Španija i Argentina ukupno su osvojili - tri boda, a samo je "furija" igrala sa rivalom, protiv koga nije imala unaprijed upisane bodove.

Španci su remizirali sa Portugalom 3:3.

Brazil se okliznuo protiv borbene i uporne Švajcarske (1:1), a tek na momente pokazao potencijal i kvalitet, koji ga je svrstao na prvo mjesto liste kandidata za titulu.

Njemačka je imala kompikovanog i opasnog protivnika, Meksiko nije selekcija za potcjenjivanje, ali malo ko je očekivao da će "elf" prvih 90 minuta završiti porazom.

Aktuelni prvak svijeta rijetko gubi na velikim takmičenjima, posebno na otvaranjima, pa je sada Meksiko, pred duele sa Švedskom i Južnom Korejom, bliži prvom mjestu u grupi.

Njemačka je, uz to, jedina evropska selekcija koja je izgubila do sada - pobjede imaju Srbija, Francuska, Hrvatska, Rusija i Danska, Švajcarska, Island, Španija i Portugal su igrale neriješeno.

Grupa E, u kojoj je Brazil, u osmini finala ukršta sa grupom F, u kojoj je Njemačka - da li je fudbalski blokbaster moguć već u osmini finala.

Argentina je mršavim remijem sa Islandom 1:1, uz promašeni penal Mesija, pokazala brojne slabosti.

Početak je, za prognoze je rano, za analizu takođe, ali prvih 90 minuta možda slute na Mundijal iznenađenja...

Bonus video: